Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, açılışı adeta yılan hikayesine dönen Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesi hakkında, “Her gelen bakan, metronun açılış tarihini değiştiriyor. Bugün ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Ray Kaynağı Töreninde metronun 13 Aralık 2024 tarihinde tamamlanacağını söyledi. Artık halkı kandırmayı bırakın ve bir an önce projeyi tamamlayın. Bu kaçıncı açılış sözü veren bakan?” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesinde ‘İlk Ray Kaynağı’ törenine katıldı. Burada, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, “OSB-Gebze Gar arasını 15 Eylül 2024 tarihinde açmayı, Gebze Gar-Darıca Sahil arasını da 13 Aralık 2024 tarihinde tamamlamayı planlıyoruz. Metro çalışmalarında ilerleme oranı ise yüzde 71” diye konuştu. İlimize gelen Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarının ardından Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesinin yılan hikayesine döndüğünü dile getirdi.


“İNŞAATI BAŞLAMAYAN PROJEYE DURAK TABELALARI KOYDULAR”
Her gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın projenin açılış tarihini ertelediğini ve farklı tarihler verdiğini dile getiren Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak şunları söyledi: “Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı projesinin inşaatının 2018 yılında başlayacağı söylendi. 2018 yılında çok ilginç bir harcamaya imza atılarak henüz inşaat başlamayan metro projesinin durak tabelaları Gebze ve Darıca ilçelerine dikildi. Her gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, projenin açılış tarihini erteledi.


“MAYIS AYINDA AÇILIYORDU NE OLDU?”
Son olarak bir önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, metro hattının ilk etabını Mayıs 2023’de; tamamını 2024 başında hizmete açılacağını söylemişti. daha sonradan bu açıklamanın üstüne dönemin bakanı Karaismailoğlu yine başka bir açıklama yaparak metro hattının Cumhuriyetin 100. yılında hizmete gireceğini söyledi. Mayıs ayının üzerinden 2 ay geçti. Herkes bu açıklamayı unuttu ama biz unutmadık.
“PROJEYİ YILAN HİKAYESİNE ÇEVİRDİLER”
Şimdiki bakan bu açıklamayı da yalanladı. Cumhuriyetin 100. yılında hizmete gireceğini söylenen metronun OSB -Gebze Gar arasını 15 Eylül 2024 tarihinde, Gebze Gar-Darıca Sahil arasının da 13 Aralık 2024 tarihinde açılacağını söyledi. Sürekli halkı kandırarak projeyi yılan hikayesine çevirdiler. Bakanlara güvenerek yatırım yapan vatandaşlar ise mağdur oldu. Ne açılış var ne de ses seda.


“METRO PROJESİNİ ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR”
31 Mart yerel seçimlerinde Gebze-Darıca metrosunu tamamlayacağı vaadinde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devretmişti. Büyükakın, seçim vaadi olarak verdiği sözü tutamadı. Belediye borç içinde yüzerken, tutamayacağını bildiğin bir sözü vermek, halkı kandırmaktan başka bir şey değildir. Kocaeli’nin içine düştüğü durumu halkımızdan saklamaya çalışanlar, metro projesini eline yüzüne bulaştırdıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi davrandılar. Hala bir de açılış tarihi veriyorlar.


“BAKANLIĞA YENİ MASRAF”
Sanıyoruz ki, açılış yapılmadan konulan metro durakları tabelaları da bu süre zarfında yıprandı. Bakanlığa yeni bir masraf daha çıktı. Ama olsun, nasıl olsa parayı kendi ceplerinden değil, vatandaşlarımızın cebinden veriyorlar. Yeni bir vergi düzenlemesi daha gelir, metro durakları tabelasının parasını da yine halkımızın cebinden çıkarırlar.”