31 Mart 2024 yerel seçimler öncesi partilerin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan aday adaylık başvuru süreci 22 Kasım itibari ile sona erdi. Başvuruların tamamlandığı AK Parti’de bugün temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan temayül 16.00’a kadar sürecek. Kocaeli’de yapılan Temayül yoklamasını ise Genel Merkez'den AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yönetiyor. Zengin’in yanı sıra Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonlar da temayül de hazır bulunuyor.

AK Parti’de temayül heyecanı sürerken süreci yöneten AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin Kocaeli’den seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Zengin açıklamasında  “Biz tüm Türkiye’ye talibiz çünkü hepsine talip olmazsanız birazını bile alamazsınız. Bizim Türkiye’de ve Kocaeli’de tüm illeri, ilçeleri alabilecek potansiyelimiz var. Ama nihayetinde ben iddialı cümlelerin yanına çalışmaları koymamız gerektiğine inanıyorum. Bu çalışmalarla birlikte tüm ilçelerimizde arzu ettiğimiz sonucu alacağız. Mevcut başkanlarımız da dahil olmak üzere arkadaşlarımız bir yarışma içerisinde. Herkes çok özveriyle çalışıyor. Önemli olan bu çıtayı koruyan yükselten arkadaşlarımızla devam etmek ve insanların memnuniyetini saplamak. Kocaeli’de seçim yarışı başladı. Geçmiş döneme bakarak hepsi aynı anda açıklanmadı. Aralık’ın 15’inden itibaren açıklanmaya başladı. Nihayetinde Aralık 15’ten sonra büyükşehiri daha sonra adım adım ilçeleri açıklayacağız. Teşkilatı çok dinamik genç ve gayretli gördüm. Ak Parti teşkilatları her zaman çok iyi iş çıkartmıştır. Biz de güçlü bir ekiple buradayız”