Ömer Faruk Başaran'ın, siyasi hayatında en dikkat çeken özelliği çok hızlı farklı görüşlere sahip siyasi partiler arasında yer alması.

MHP Kocaeli milletvekili aday adayıda olan ve kısa bir süre öncesine kadar İYİ Parti’ye de göz kırpan Ömer Faruk Başaran sosyal medyada yaptığı paylaşımla dedelerinin aktif siyaset yaptığını söylediği CHP’ye sinyal çakması sonrası beklediği ilgiyi bulamayınca kendini aştı ve parti kuruyor.

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı döneminde Kocaeli’de bulunmaması nedeniyle eleştirilen, Gebze’nin il olmadığı takdirde İstanbul’un ilçesi de olabileceğini ifade eden sözleriyle tepki toplayan Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Başaran, işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek il başkanlığından istifa etmişti. Başaran’ın sonrasında ise yaptığı paylaşımlarla CHP’ye göz kırptığı konuşulmuştu.  

Ömer Faruk Başaran, aynı zamanda Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ve Türkiye Patronlar Platformu (TPP)’nun genel başkanlık görevlerini yürütüyordu.

Başaran, yapılan son yazılı açıklamayla bu görevlerinden de istifa ettiğini duyurdu. Bu görevleri eşi Evrim Başaran’a devreden Ömer Faruk Başaran’ın görevi bırakma sebebi ise “Başaran kendini aştı” dedirtti. İl başkanlığı döneminde makamında bulunmayan, ulaşılmayan Başaran, yeni parti kurmaya karar verdi.

Büyük Türkiye Hareketi-Büyük Türkiye Sivil Halk Platformu’nu kuran Ömer Faruk Başaran, Türkiye’de uzun soluklu bir yola çıkacaklarını duyurdu!

Ömer Faruk Başaran, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ülkemizin demokratik, siyasal, ekonomik ve toplumsal yaşamına soluk aldıracak yeni bir siyasal yapılanma ile başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz. ‘Büyük Türkiye Hareketi’nin içinde ülkemizin önemli siyasetçileri, hukukçuları, ekonomistleri, toplum bilimcileri yer alıyor. Amacımız bu güçlü kadro ile temiz siyaseti, halk nezdinde halkla birlikte yapmak. Bunun içinde gerekli çalışmalarımız sürüyor.


Hedefimiz 2023 seçimleri sonrası Türk siyasetinde etkili ve yol gösterici bir yapılanma olmak. Bünyemizde demokrasiyi, insan haklarını, hukuku özümsemiş her türden görüşten insanlara yer var. Yeter ki demokrasiyi tek yol olarak görsün, ötekinin görüşüne saygılı olsun ve o görüşün yaşamasına katkı sunsun.” Basına servis ettirilen açıklamanın sonunda Başaran, eşinden şu sözlerle “Dünya markası” olarak söz ettirdi: “Türk siyasetinde birçok ilklere imza atacaklarını belirten Başaran, kurucusu olduğu Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) ve Türkiye Patronlar Platformu (TPP) genel başkanlıkları görevini bıraktı. Boşalan iki güçlü kurumun genel başkanlıklarına ise kendi alanında dünya markası olan Evrim Kırmızıtaş Başaran seçildi.”