Siyasi hayatında çok hızlı parti değiştirmesi ile bilinen Ömer Faruk Başaran, CHP'den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.

Ömer Faruk Başaran, AK Parti ve MHP’de siyaset yapmaya çalışmasına rağmen beklediği ilgiyi bulamayanınca, Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yapmış ve gaflarıyla gündemde yerini almıştı.

MHP Kocaeli milletvekili aday adayıda olan ve kısa bir süre öncesine kadar İYİ Parti’ye de göz kırpan Ömer Faruk Başaran, dedelerinin aktif siyaset yaptığını söylediği CHP’ye sinyal çakması sonrası CHP'den Kocaeli Milletvekili aday adayı oldu.

Siyaset arenasında kendisine beklediği yeri bulamayınca parti değiştirmesi ile bilinen Ömer Faruk Başaran, CHP listesinde yer bulamazsa hangi partiye gideceği şimdiden tartışma konusu oldu..

ÖMER FARUK BAŞARAN KİMDİR?

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Ömer Faruk Başaran ilk, orta ve lise tahsilini Gebze’de tamamladı. Yükseköğrenimini Londra’da USIU EUROPA – CAMPUS’da “İş İdaresi” dalında bitirdi. (1983 – 1987). Vatani görevini Marmaris Aksaz Karaağaç’ta kısa dönem deniz kuvvetlerinde tamamladı.

1987 yılında atıldığı iş hayatına, halen inşaat başta olmak üzere ticaret ve sanayi konularında yurtiçi ve yurtdışında faaliyet gösteren Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam etmektedir.