Ak Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Gülümser Akkoyunoğlu’ nun Gebze’ nin eski ve efsane belediye başkanı Rahmetli Ahmet Penbegüllü’ nün yakın akrabası olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu anlamda sık sık bir araya gelen Akkoyunoğlu ve Penbegüllü aileleri geçtiğimiz günlerde yeniden bir araya gelerek sohbet ederek eski günleri yad ettiler. Ahmet Penbegüllü’ nün evinde gerçekleşen ziyarette Yurdagül Hanım;


“ Kızım her namazımda sana dua ediyorum, başarılarının artması için ve seni Ankara’ da görmek için elimden gelen tek şey dua. Dua her kapıyı açar, senin içinde bütün kapıların açılacağı günler gelecektir. Başvurunu yaptığın günden bu yana çalışmalarını takip ediyorum, maşallah hiç boş durmuyorsun, sürekli bir koşturmaca içindesin, sürekli halkın içindesin, bir bakıyorsun çarşı esnaf gezisinde, bir bakıyorsun Pazar yerinde, bir bakıyorsun kent meydanında halkın içinde bir bakıyorum dağ başında ağaç dikiyorsun. Maşallah sana böyle enerjik bayanlara, böyle halktan olan insanlara ihtiyacımız var meclisde, İnşaallah bu çalışmaların karşılıksız kalmaz seni oralarda da görürüm, sen benim kızımsın, seni çok seviyorum “ dedi.


Duygusal bir ortamda gerçekleşen ziyarette Ak Parti Kocaeli Millettvekili Aday Adayı Gülümser Akkoyunoğlu bir ara mutfağa girerek kendi elleriyle hem kendine hem Yurdagül Hanım’ a kahve yaptı. Kahve içerken sohbete devam eden Akkoyunoğlu;


“ Allah izin verirde meclise gidersem hemşerilerim ile bağlantımı hiç koparmayacağım, seçim bölgemdeki hemşerilerimi sürekli ziyaret ederek bire bir görüşmeler yapıp sorunlarını, isteklerini dinlecek, elimden geldiğince onların yanında olacağım”  dedi.

 




Gülümser Akkoyunoğlu 2 Şubat 1973 tarihinde Kadıköy'de doğdu. Evli ve 2 çocuk annesi. Kartal Ticaret Meslek Lisesi Bankacılık Bölümü'nden mezun olduktan sonra Türk Ticaret Bankası'nda 15 yıl yönetici olarak görev yaptı. Buse Gayrimenkul ve İnşaat Şirketi'nin sahibi. Şu anda Anadolu Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü'nde okuyor. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Gebze Belediyesi Meclis üyesi kontenjanında yer aldı.