AKP'den milletvekilliği adayı olabilmek için Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. Yakınları ve öğrencilerinin büyük desteği ile salona gelen Bingöl, "Hedefim adaylık ancak, sadece Kocaeli'nin değil, Yeni Türkiye'nin de adayıyım" dedi.
 
'HEDEFİM ADAYLIK'
Bingöl, "Günümüzde artık Bingöl ile Kocaeli'deki insanlar arasında fark kalmamıştır. Cumhuriyetin bize sağladığı en büyük paye vatandaşlıktır. AKP'nin buna en önemli katkılarından biri de koşulsuz eşitlik olmuştur. Ben sadece Kocaeli'nin değil, Yeni Türkiye'nin adayıyım. Bu zamana kadar çok öğrenci yetiştirdim ama aynı zamanda ben AKP'nin de talebesiyim. AKP siyasetinin icra gücünü bizzat yaşarak gördüm. Yaklaşık iki yıldır kafamda tartıştığım teori mi pratik mi sorusuna, görüldüğü gibi bugün cevap vermiş oluyorum. Pratiğin, Yeni Türkiye için daha etkin bir güç olduğunu düşünüyorum. Hedefim aday olmaktır. Aday olmak tabii ki önemli; lakin AKP davasına bir nefer olabilmek bence bütün adaylıklardan daha kıymetlidir" dedi. 
 
Yılmaz Bingöl kimdir?
1970 yılında Bingöl Karlıova’da doğdu. Evli ve 1 çocuk babası. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde 1990 yılında tamamladı. 2002-2011 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde yardımcı doçent ve doçent unvanlarıyla öğretim üyesi olarak çalıştı.2011 yılında profesör ünvanıyla başladığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeliği görevine 2014 yılı itibarıyla dekan olarak devam etti. 2008 yılından itibaren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda Stratejik Yönetim ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 2011 yılı AKP Sosyal Bilimler Ödülü de dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda ödülle layık görüldü.İleri düzeyde İngilizce, Farsça, Türkmence, Osmanlıca ve Kürtçe dillerini bilmektedir.