Psi (Ψ) (Yunanca:Ψι, Psi), Yunan alfabesinin yirmi üçüncü harfidir. Tam olarak bir harf değil, harf bileşimidir.

Psikoloji logosu ne anlama gelir?

Pisi harfi böcek anlamına gelirken nefes, esinti ve hayat veren rüzgarın sembolüydü aslında. Zamanla Roma İmparatorluğu'nun etkisi altında kalan kültürel değişmeler de bu harfi insan ruhunu simgeleme de göstermiştir.

Psikoloji Yunanca ne demek?

Psikoloji kelimesinin kökeni Yunanca 'Psyche', yani 'Ruh' anlamına gelmektedir. Bilim anlamına gelen 'logos' ile birleşerek ruh üzerinde çalışmak, ruhu incelemek olarak tanımlanan psikoloji, özünde insan zihnini ve davranışlarını ele alan bilim dalıdır.

Psikoloji ismi nereden gelir?

Etimoloji. ”Psikoloji“ terimi ilk defa 16. yüzyılda Marko Marulić tarafından Yunanca'da ”ψυχή psiyçē“ ruh ve ”–λογία –logia“ araştırma terimlerinin birleşmesi ile ruh araştırması olarak yaratılmıştır. Türkçe'ye Fransızca psychologie teriminin çevrimi ile girmiştir.

Psikoloji hangi dilden?

Fransızca psychologie "ruhbilim" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Yeni Latince psychologia sözcüğünden alıntıdır.

Psikoloji Neden bir bilimdir?

Tüm bilim insanları gibi psikoloji araştırmacıları da hipotezlerden araştırma yapar, bilgi toplamak için deneyler geliştirir ve sonuçları dikkatlice analiz eder. Psikoloji yayınları bu tür çalışmalarla doludur. Bu açıdan bakıldığında psikoloji açıkça bir bilimdir.

 

Psikoloji Simgesi Logosu Duvar Stickerı - Psikolog Simgesi Sticker satın almak için tıklayın..

Psikoloji Simgesi Logosu Araç Stickerı - Psikolog Simgesi Sticker satın almak için tıklayın..