Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü için, Tatlıkuyu Merkez Camii ve Gebze Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında iki ayrı anma programı düzenlendi.

VEFATININ 8. YILINDA DA UNUTULMADI

Gebze eski belediye başkanı merhum Ahmet Penbegüllü vefatının 8. Yıldönümünde düzenlenen anma programında dualarla anıldı. 31 Ağustos 2007 tarihinde vefat eden merhum Ahmet Penbegüllü’yü anma etkinliklerine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, rahmetli Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü, kardeşi Mehmet Penbegüllü ve yakınları, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, birlikte görev yaptığı belediye eski meclis üyeleri, Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, belediye birim müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

SEVENLERİ KABRİ BAŞINDA TOPLANDI

Gebze’de 1994-2004 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve icraat döneminde ilçede pek çok önemli hizmete imza atan rahmetli Ahmet Penbegüllü için ilk program Tatlıkuyu Merkez Camii’nde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başladı.

Daha sonra rahmetli Penbegüllü’nün Gebze Merkez Mezarlığı’ndaki kabri başında devam eden anma programında Kur’an’ı Kerim ve Hatmi Şerif duaları okunarak merhumun ruhuna hediye edildi. Rahmetli Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü ve kardeşi Mehmet Penbegüllü, anma programlarına katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Mezarlıktaki program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.

KÖŞKER: ÖNEMLİ OLAN GERİDE HATIRLANACAK
HİZMETLER VE DOSTLUKLAR BIRAKMAK

Merhum Ahmet Penbegüllü’nün eşi Yurdagül Penbegüllü ve yakınları ile yakından ilgilenen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze’mize zor yıllarda çok önemli hizmetlerde bulunmuş merhum belediye başkanımız Ahmet Penbegüllü’yü hem rahmetle yad etmek, hem de yaptığı hizmetlere bir vefa borcu olarak vefat yıldönümünde bir araya geldik.

Dünya hayatı, makamların hepsi gelip geçicidir. Bugün burada sergilenen vefakarlık, önemli olanın makamlar ve mevkiler değil, geride hatırlanacak hizmetler ve dostluklar bırakmak olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi” dedi.