CHP ile İYİ Parti arasındaki işbirliği görüşmelerinde çözülemeyen "Gebze" düğümünde sorun tam aşıldığı düşünülürken, CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Recep Dursun lehine çekilen İYİ Parti’nin Gebze Belediye Başkan Adayı Dr. Burcu Çetinkaya şok bir gelişmeyle Saadet Partisinin Gebze Belediye Başkan Adayı oldu.

Saadet Partisinin Gebze Belediye Başkan Adayı olan Dr. Burcu Çetinkaya, Millet İttifakının seçim çalışmalarını alt üst etmiş durumda.

Millet ittifakının CHP’li Gebze Belediye Başkan Adayı Recep Dursun'un seçim çalışmalarında ki fotoğraflarda medyaya yansımalarına bakıldığında, CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları ve yönetim kadrolarından kimselerin olmadığı görülmekte.
Siyaset kulislerinde en çok konuşulan konuların başında CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları ile Recep Dursun arasında tam bir uyum sağlanamadığı şeklinde yorumlanmakta..

Millet İttifakı, İzmit'te Fatma Kaplan Hürriyet, Derince'de Sertif Gökçe ve Darıca'da Yakup Törk ile oluşan rüzgar ve heyecanın Gebze'de oluşmamasından dolayı hayıflı..