Rusça, Slav dilleri arasında en yaygın olanıdır ve toplam konuşmacı sayısı bakımından 6. sıradadır. Bu nedenle, birçoğu iş ve kariyer beklentileri için Rusça öğrenmek istiyor, bazıları eğitim için buna ihtiyaç duyuyor ve birileri Rus kültürünü daha iyi tanımak istiyor.

Bu yazıda, Rusça öğrenmenize ve bu süreci ilginç ve eğlenceli hale getirmenize yardımcı olacak 10 pratik ipucu vereceğiz.

1 - EN BASİTTEN BAŞLAYIN

Rusça öğrenmenin ilk adımı alfabesine hakim olmaktır. Kiril alfabesi, Latin alfabesinin aksine, Yunan alfabesine dayanmaktadır. Bu nedenle, birçok harf benzer olmasına rağmen farklı sesler anlamına gelir ve bazıları tamamen benzersizdir. Örneğin, Rusça "P" harfi, İngilizce "R" harfine benzer ve Rusça "N", İngilizce "N" den başka bir şey değildir. En başından itibaren alfabeye ve fonetik temellerine yeterince zaman ayırırsanız, dilin birçok yönünü daha fazla incelemek kolaylaşacak ve çok daha hızlı ilerleyecektir.

Çocuk hikayeleri okumayı öğretmek için çok uygundur; bunların bir listesi Wikipedia'da bulunabilir . Basit ve doğru bir dille yazılmıştır ve anlaşılması kolaydır. Bu tür okumalar, dilin temelleri hakkında fikir edinmenize, güzel ve doğru cümleler kurmayı öğrenmenize yardımcı olacaktır. Daha karmaşık şeyleri sonraya bırakmak daha iyidir.

2 - TEKRAR, ÖĞRENMENİN ANASIDIR


Bu eski bir Rus atasözü. Evde, ofiste, arabada, çok fazla zaman geçirdiğiniz her yerde mobilya, ev aletleri, tabaklar ve sizi çevreleyen her şeyde Rusça isimlerle broşürleri yapıştırın. Bu, yeni kelimeleri her zaman gözünüzün önünde tutmanıza ve zamanla sıkıcı ezbere başvurmadan hatırlamanıza yardımcı olacaktır.

3 - HERŞEYİ YAZIN


Her zaman hafızanıza güvenmemelisiniz. Özellikle başka bir ülkedeyseniz ve sizi çevreleyen her şey genellikle yeni fenomenlerse. Her zaman elinizin altında, hızlı ve kolay bir şekilde not alabileceğiniz bir not defteri veya cep telefonu bulundurun. Her günün sonunda, hatırlamaya değer bir şey olduğundan emin olmak için notlarınıza bakın.

Sayfalara önceden uygun işaretlemenin uygulandığı notlar için özel not defterleri kullanmanızı öneririz. Bu şekilde notlarınız her zaman yapılandırılmış ve okunması kolay olacaktır.

4 - DAİMA İLETİŞİMDE KAL

Birçok Sovyet sonrası ülkede ağabeyinden çok daha popüler olan Facebook'un Rus analogudur. Rusça konuşan kullanıcılar, dil pratiği için çok yararlı olabilecek yabancılarla yeni tanıdıklar yapmaktan mutluluk duyarlar. Sosyal ağlardaki iletişim sayesinde konuşulan dil bilginizi hızla geliştirebilir ve başka birinin ağ kültürünü öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu tür informal iletişim sırasında bazen arkadaşlar ve tanıdıklar bazı olgu ve kavramları öğretmenlerden çok daha iyi açıklayabilirler.

5 - FİLMLER VE MÜZİKLER

Birçokları için başka bir dil öğrenmenin en ilginç yolu film izlemek ve müzik dinlemektir. Rus dili söz konusu olduğunda , tüm eski Rus filmlerini içeren Mosfilm endişesinin resmi kanalı mükemmel bir yardımcı olacaktır . Kanalın altyazılı filmlerin olduğu ayrı bir oynatma listesi vardır.

Far From Moscow , Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya ve diğer ülkelerden birçok Rus müziği bulabileceğiniz harika bir platform. Tüm türler ve eğilimler burada temsil edilir ve yasal olarak dinlenebilecek ve indirilebilecek birçok içerik vardır.

Bu kaynaklar yalnızca dil becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda arkadaşlarınızla sohbet etmek için yeni konular bulmanıza da yardımcı olur.

6 - RUSÇA OKU

Okumak dil becerilerini çok çabuk geliştirir. Mümkün olduğunca çok Rusça okumaya çalışın, örneğin haber siteleri ve Rusça bloglar. Böylece dil bilginizi geliştirecek ve Rus zihniyetini, kültürünü ve günlük yaşamını daha derinden inceleyebilirsiniz. Sonunda, aynı olayların farklı ülkelerde nasıl yazıldığını okumak ilginç.

7 - DAVETLERİ GERİ ÇEVİRME

Ruslar bazen tamamen arkadaş canlısı ve soğuk görünmüyorlar, ancak bu sadece kendinizi onların evinde bulana kadar. Bir partiye ya da sadece çaya davet edildiyseniz, emin olun ki size en iyi yemekler ısmarlanacak ve en sıra dışı hikayeler sizinle paylaşılacaktır. Bu canlı, gündelik sohbet, konuşma becerilerinizi geliştirmenin, kültür hakkında yeni şeyler öğrenmenin ve arkadaş edinmenin harika bir yoludur.

8 - RUŞÇA KONUŞULAN BİR ÜLKEYE ZİYARET EDİN


Dil ortamına tam anlamıyla dalmak, hızlı bir şekilde Rusça konuşmaya başlamanın en emin yoludur. Eski SSCB'nin genişliğinde Rus dili çok yaygındır, doğrudan Rusya'ya gitmek gerekli değildir - ana iletişim dillerinden birinin Rusça olacağı diğer ülkelerde şehirler bulabilirsiniz. Böyle bir yer Avrupa Birliği'nde bile bulunabilir. Örneğin, Letonya'daki Daugavpils şehri: Sakinlerinin %80'i ana dilleri olarak Rusça konuşur ve sakinlerinin %96'sı akıcı bir şekilde Rusça konuşur. Daugavpils'de iletişim için ana dil olarak aksansız standart modern Rusça kullanılır, bu da şehri çalışmak için çok çekici bir yer haline getirir.

Mümkünse, bir otelde değil, ana iletişim dilinin Rusça olduğu bir ailede yaşamak daha iyidir. Birçok dil eğitim programı bu fırsatı sağlamaktadır. Böylece dil ortamının asla dışına çıkmayacaksınız ve zamanla meyvesini vereceği kesin olan Rusça konuşmaya zorlanacaksınız.

9 - KENDİNİZE BİR ARKADAŞ BULUN

Rusça'nın yerli olacağı bir muhatap bulmak o kadar zor değil. Sosyal medyayı kullanabilirsiniz, ancak Rusça konuşulan bir ülkedeyseniz mutlaka takılacak birini bulun. Bu sadece yeni arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda dili daha hızlı öğrenmeye dahil olmanıza da yardımcı olacaktır.

Hatırlanması gereken en önemli şey, hedefiniz dil ise, o zaman yeni her şeyi yazma ve ezberleme ihtiyacını unutmamalısınız. Her seferinde toplantılarınızı analiz edin, yeni kelimeler ve ifadeler öğrenin. Böylece, sonraki her "ders" ile kendinizi daha güvende hissedeceksiniz, bu da daha zor şeylere hazır olacağınız anlamına geliyor.

10 - YENİ BİR HOBİ

Yemek yapmayı sever misin? Tanıdığınız birinden size bazı geleneksel yemekleri nasıl pişireceğinizi öğretmesini isteyin. müziğe düşkün müsün? Bazı geleneksel şarkılar ve bazı popüler çağdaş Rus şarkıları öğrenin. Rus kültürünün derinliklerine dalın. Bu, sizi konuşmak için daha da ilginç hale getirecek ve Rus zihniyetini daha iyi anlamanıza izin verecektir. Bu sayede Rusça konuşan kişilerle hızlı bir şekilde ortak bir dil bulabilecek ve çok daha büyük bir konuşma deneyimi elde edebileceksiniz.

Rus kültürü ve onun ayrılmaz bir parçası olan dil inanılmaz derecede ilginç ve bu nedenle birçok insanı kendine çekiyor. Size verdiğimiz tavsiyelerin Rusça öğrenme sürecini kolaylaştıracağına eminiz. Eşsiz bir kültürel deneyim ve uygulama sağlayan bu dilin çalışılmasıyla ilgili kurslarla ilgileniyorsanız, web sitemizdeki bilgileri okuduğunuzdan emin olun. Zorluklardan korkmayın ve Rusça öğrenin!

RUSÇA KONUŞULAN ÜLKELER 

Dünyada Rusça konuşulan ülkeler arasında Rusya Federasyonu, Beyaz Rusya, Ukrayna, Bulgaristan, Sırbistan, Kazakistan, Kırgızistan, Osetya, Abhazya, Polonya, Estonya, Litvanya, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan, Moldova, Romanya, Özbekistan, İsrail, Slovakya, Alaska, Finlandiya yer alır.

Rusça öğrenmek için ideal bir yer

"Letonya'daki en Rus şehri" değil, şüphesiz Avrupa Birliği'nde yoğun bir Rus dili çalışması için en iyi yerdir. Hemen hemen herkes standart modern Rusça'yı ana dili olarak konuşur. Birçok ülkenin vatandaşlarının Letonya'ya girmek için vizeye ihtiyaçları yoktur. Bu, seyahatinizi daha kolay ve ucuz hale getirir ve ayrıca size komşu Baltık ülkelerini - Litvanya ve Estonya'nın yanı sıra Rusya, Beyaz Rusya ve Polonya'yı ziyaret etme fırsatı verir.


Rusça Nasıl Öğrenilir?

Rusça öğrenmek günümüzdeki koşullarla daha kolay bir hale gelmiştir. Özellikle internet üzerinde Rusça diline ait olan pek çok kaynak vardır. Bu kaynakları kullanarak Rusça öğrenmek artık mümkündür. İlk olarak Rusça dilini hiç bilmiyorsanız işe bu dile kulak aşinalığı ile başlamanız doğru olacaktır. Rusça diline kulak aşinalığı yakalamak için Rusça dili ile konuşulan Rus filmlerini ya da bir dizi serisini izleyebilirsiniz. Daha sonra Rusça diline ait olan uygulamaları indirebilirsiniz.

Bütün bunları yaptıktan sonra Rus alfabesini de bilmeniz gerekiyor. Rus alfabesini öğrenerek Rusçayı iyice pekiştirebilirsiniz. Hafıza kartları oyunu alarak Rusça kelimeleri ezberleyebilirsiniz. Üstelik bu işlem tamamen ücretsizdir. Rusça dilinin gramerini de öğrenmek yazma esnasında önemlidir. Rusça dilini öğreten oldukça fazla videolar vardır. Bu videoları izleyerek Rusça dilinin gramerini de pekiştirebilirsiniz. Gramerden sonra da Rusça kelimeleri ezberlemeniz gerekiyor. Ne kadar çok kelime ezberlerseniz o kadar iyi cümle kurabilirsiniz. Bundan dolayı Rusça kelime oyunları da oynayabilirsiniz.

Rusça Öğrenmeye Nereden Başlanmalıdır?

Rusça öğrenmeye ilk olarak alfabeyi öğrenerek başlayabilirsiniz. Alfabeyi öğrendikten sonra mutlaka Rusça diziler izleyin. Bu şekilde Rusça diline daha da hakim olacaksınız.

 RUS YAZARLARIYLA RUSÇA ÖĞREN | ALEKSANDR PUŞKİN

Ksenia Mayakova