Şimdiye kadar 4 ilçe de belediye başkan adayını açıklayan Saadet Partisi dün akşam düzenlenen İl Divan toplantısında, teşkilat mensuplarına ve kamuoyuna tanıttı.

SP’nin Fuar içi Ay Işığı Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği aday tanıtımlı İl Divan toplantısını partililer büyük ilgi gösterdi. GİK Üyesi Ahmet Kul ile ilçe başkanlarının da katıldığı İl Başkanı Sinan Ejderoğlu başkanlığında yapılan toplantıda İzmit Belediye Başkan adayı Av. Zafer Mutlu, Başiskele Belediye Başkan adayı Abdullah Öztürk, Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Aras, Kandıra Belediye Başkan adayı Ramazan Arslan, kendilerini tanıtıp, görüşlerini açıkladılar.

EJDEROĞLU İLGİDEN MEMNUN

Toplantıya gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade eden SP İl Başkanı Ejderoğlu, Saadet Partisi’nin barış ve huzur dolu yeni bir dünya kurmak hedefine ulaşmak için çalıştıklarını söyledi. Dünyanın buhran içinde olduğunu, manevi çöküntünün durdurulamaz bir noktaya geldiğini belirten Ejderoğlu, “AKP ülkemize duble yol, hızlı trenler yapıyor, hayatı rahatlatıyor ama bu projelerle borç ödenmiyor. Ülkemiz böyle güç kazanamaz. Mevcut düzenin devam etmesi mümkün değildir.”dedi.  SP İl Başkanı Ejderoğlu, 13 belediyeye SP bayrağını dikmeyi hedeflediklerini, belirtti, “Seçimlere 93 gün kaldı gönül rahatlığı ile oy isteyeceğimiz adaylarımız var. Bizim iktidarımızda rant dağıtılmayacak, hizmet yapılacak.” diye konuştu.

Milli Görüş’ün destansı hizmetlerini yeniden başlatacaklarını belirten SP GİK Üyesi Ahmet Kul, 1990’lı yıllarda Refah Partisi’nin anketlerde gösterilmediğini iddia etti, “Şimdi de anketlerde gösterilmiyoruz. 30 Mart’ta var mıyız, yok muyuz görecekler. AKP iktidarında partizanca tavırlar adam kayırmalar ayyuka çıktı. Bizim adaylarımız attıkları her adımın hesabını verecek. Bizde hizmette sınır yok. Partizanlık yapılmayacak, bankamatikçi çalışan olmayacak. Yaptıkları hizmetleri ibadet aşkıyla ve 24 saat halkın hizmetinde olacaklar.” dedi. 

SP İzmit İlçe Başkanı Yusuf Saka’da Milli Görüş’ün dünya kurulalı beri süren bir davanın adı olduğunu söyledi. Saka, SP’li adayların 1990’lı yıllarda olduğu gibi sandıkları patlatacağını iddia etti.

SALONDA COŞKU VARDI

İl Başkan Yardımcısı Sinan Yolcu, teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. Salonu dolduran yüzlerce partilinin “SP gelecek, zulüm bitecek”, “Saadet gelecek, yüzler gülecek” sloganları attığı aday tanıtımlı il divan toplantısında ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı. Adaylar da partililerin coşkulu sloganları altında konuşmalarını yaptı.

SP Kandıra Belediye Başkan adayı Ramazan Arslan, Kandıra’da iki yıl ilçe başkanlığını yaptığını, kendilerine yakın olanlardan çok CHP ve MHP’lilerin partilerine ilgi gösterdiğini söyledi. Arslan, Kandıra’da 30 Mart’ta yapılacak seçimleri kazanacaklarını iddia etti.

Kendisine has üslubuyla konuşma yapan ve partilileri coşturan SP Kartepe Belediye Başkan adayı Mehmet Aras, Erbakan Hoca’ya zulmedenlerin sonunun geldiğini iddia etti, “Bohçayı topladıkları gibi gidiyorlar. Milli Görüş’le uğraşanların sonları hep hüsran oldu. 30 Mart’tan sonra AKP’liler 1 Nisan şakası yapacağız. 1 Nisan’da sizi Kartepe’ye bekliyorum.” dedi.

Sonuna kadar çalışıp Başiskele’de seçimi kazanacaklarını söyleyen SP Başiskele Belediye Başkan Adayı Abdullah Öztürk, “Birileri Başiskele’yi arka bahçeleri, çantada keklik görüyorlar. Biz, gönül bahçemiz var. Millet, onlara gösterecek. Onlar bırakın 13-0 desinler. 30 Mart’ta günlerini görürler” dedi.

SP İzmit Belediye Başkan adayı Av. Zafer Mutlu, Milli Görüş’ün mutlaka iktidara geleceğini belirtti, 30 Mart’tan sonra iktidar yürüyüşünün ayak seslerinin en güçlü olarak duyulacağını söyledi.  Mutlu, “Halk, bu siyaset eskilerinden bıkmış, yeni bir isim ve umut beklemektedir. Her İzmitliye ulaşıp projelerimizi de tek tek anlatacağız.” diye konuştu.