Kocaeli Üniversitesinin eski rektörü ve AK Parti Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Sadettin Hülagü, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingindeki taşlı saldırı ve provokasyonun ardından Twitter hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Hülagü, gündüz saatlerinde Kartepe Erzurumlular Derneğine yaptığı ziyaretteki fotoğrafları, taşlı saldırının ardından "Görüyorum ki Cumhurbaşkanımıza ve AK Partimize en güçlü destek Erzurumlu hemşehrilerimizden gelecek” ibaresiyle paylaştı. Eski rektörün bu paylaşımına Kocaeli Üniversitesi öğrencileri de yorumlar yazarak tepki gösterdi.

Tepkiler sonrası bir açıklama yapan Hülagü, “Kıymetli kardeşlerim, gün içerisinde yapmış olduğumuz programların paylaşımlarını akşam programlar bitince bizzat kendim yapıyorum. Önceki tweetlerimin paylaşım saatinden de bu durum çok net anlaşılıyor. Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum ve diğer şehirlerimizin derneklerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu paylaşımda gitmiş olduğunuz dernekte gördüğümüz ilgiye istinaden paylaşıma böyle bir şey yazdık. Paylaşımlara bu tür yazıları daha önce de yazmıştık. Erzurum’da yaşanan olayları ise programlarımız yoğunluğundan henüz farkettik. Üstelik akşam saatlerinde yeğenim ciddi hayati bir kaza geçirdiği için zamanımın büyük çoğunluğunu Kocaeli Şehir Hastanesi acilinde geçirdim. Dernek ziyaretlerinin bazılarını saat 21.30 sonrası yapabildim. Bir doktor, bir eğitimci olarak bu zamana kadar şiddetin hiçbir türünü tasvip etmedik, kesinlikle etmeyiz de. Yaşanan olaylarla ilgili, kolluk güçlerimiz ve yargı gerekeni yapacaktır. Beni ve düşüncelerimi bildiği halde bizleri şiddetin yanına çekmeye çalışanları da kınıyorum.” diye belirtti.