MHP Gebze İlçe teşkilatı Büyük Buluşma adı altında 3.’sünü tertiplediği İstişare Toplantısı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı’nın katılımıyla Gürses Düğün Salon’unda gerçekleşti. İstişare toplantısına Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Darıca İlçe Başkanı Erkan Azeri, meclis üyeleri, aday adayları ve partililer katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda aday Sancaklı’ya büyük bir sevgi gösterisi vardı.  Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, “Ülke olarak zor süreçten geçiyoruz. Bu süreçte en büyük ihtiyacımız birlik ve beraberliğimizdir. AK Parti’den kurtulmanın yolu 2014 yerel seçimlerinden geçmektedir. Bizim için olmazsa olmaz seçimlerdir” dedi. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Taşdemir, “Teşkilatımız seçimlere güçlü girmek adına yönetime 100’ün üzerinde ülküdaşlarımızla seçimlerde herkesten ve her zamankininden daha da hazırdır, isteklidir” diye konuştu. 
 
1999 RUHUNU YAKALAMALIYIZ 
Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü önemli bir ismi aday gösterdiklerini söyleyerek, “Önemli bir ismi Kocaeli’ye getirerek sizlere boynumuzun borcu olarak bunu ödedik. Bunu biz hep birlikte başardık. Elimizde bire cevher var. Ne kadar çok çalışırsak bu cevheri daha çok parlatırız. Biz bu ismi Kocaeli’den aday yaptıysak neden Kocaeli’yi almayalım. Yapmamız tek gereken şey çalışmak” dedi. Gebze içinde konuşan Ünlü, “Gebze’de seçimi kazanacağımız adayı bulduğumuzda yolumuza devam edeceğiz. 2014 yerel seçimleri bizim çok önemli. İnanarak çalışma yaptığımız sürece biz büyükşehiri alacağız. 1999 ruhunu geri getirmeliyiz” dedi.  Ünlü son olarak,  “250 bin seçmen adayının olduğu Gebze’de 100 bini bulmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 
 
KOCAELİ’NDEN ÇOK MEMNUN 
Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Saffet Sancaklı’yı tüm salon ayakta alkışladı.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Saffet Sancaklı, Kocaeli Büyükşehri Belediye Başkan adaylığının kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin söylemlerini aktaran Sancaklı, “Dün genel Başkanımızla Ankara’da görüştüm. Kocaeli teşkilatlarından çok memnun olduğunu aktardı. Kocaeli’nden çok umutluyum, dedi. Seçime uzun süre olmasına karşın orada gördüğüm manzara sanki Kocaeli’nde yarın seçim varmış gibi bu beni çok mutlu etti diye konuştu. Bazı iller belirlediğini ve o illeri almak için özel çalışma yapacağını bu illerin başında Kocaeli geldiğini söyledi” diye konuştu.  
 
SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ OLMAYACAK 
Birlik beraberlik mesajları veren Sancaklı, “Bazı kırgınlıklarımızı lütfen bunları bir kenara bırakalım. MHP’de görev yapmış kimseyi dışarıda bırakmayacağız. Ben takım oyuncusuyum hayatım hep takım oyunlarıyla geçti. Eğer sizler olmazsanız bu işe asılmazsanız herkes birer Saffet Sancaklı olmaz ise biz bu işi başaramayız” dedi. AK Parti’yi hedef alan açıklamalarda bulunan Sancaklı, “Aradaki uçurum insanı ürketiyor gibi . Ama eğer biz bu işe inanırsak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni alırız. Kocaeli’nde Türkiye tarihinin görmediği bir kampanya yapacağız. Bu şehri bu hale getirenler, verdikleri sözleri tutamayanlar, milyarların geldiği bu şehirde onlar sokağa çıkamaz hale gelecekler. Bu maç tek kale oynanmıyor. Son 1 aydır arkadaşlar panikte” şeklinde konuştu.
TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER 
Kocaeli için hazırladıkları projelerin Türkiye’ye örnek proje olduğunu belirten Sancaklı, “Kocaeli’nin sorunlarını çözecek projeleri bitirdik. Biz sahaya şöyle çıkacağız hangi projelerin olacağını hangi projelerle çıkacağını herkes görecek herkes bizimle gurur duyacak bize oy vermeyenler o projeleri görünce bize oy verecek. Bütün Türkiye Kocaeli’nin seçim projesini hayran kalacak” diye konuştu.
 
GEBZE’DEN 100 BİN OY 
Sancaklı Gebze’deki oy oranın 100 binlere çıkması gerektiğini söyleyerek, “Gebze oy oranlarına baktım çok ciddi bir potansiyelimiz var. Ama bugüne kadar bu birlikteliği sağlayamadığımız oylar kısıtlı kalmış. Gebze’den 100 bin oy çıkmalı. Hem Gebze hem de Büyükşehir Belediyesini almalıyız. Buna inanmak ve başarmak zorundayız eğer bunu başaramazsak bizim çocuklarımız bunun cezasını çekecek” dedi.