MHP eski il yöneticisi Oğuz Erhan Kopuk, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan'ın yazdığı bir yazıda, Saffet Sancaklı'yı hedef göstererek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun arasında Saffet Sancaklı nedeniyle bir sıkıntı olduğunu belirtmesinin ardından, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Saffet Sancaklı'ya destek oldu. Oğuz Erhan Kopuk, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"BİLGİ KAYNAĞI NEDİR"

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı nedeniyle sıkıntı olduğunu iddia eden bir yazı yazdı. Bilgi kaynağı nedir,-varsa-bu bilgileri nereden almış buna dair bir bilgi vermemiş. Genel kaide: İddiada bulunanın iddiasını somut verilerle desteklemesi,ispat etmesi gerekir.Bu gereklilik yoksa iddialar iftiradan ileri bir değer taşımaz.

"İTİBAR SUİKASTI"

Saffet Sancaklı Milletvekilidir.Kendisiyle görüşmek isteyen herkesle görüşebilir,talep edilirse resim de çekilebilir;kendisini ziyaret eden,fotoğraf çekilen kişilerin niyetini ve eylemlerini bilmeyebilir.
Bir kaç aydan bu yana ,özellikle Kocaeli odaklı birileri başarısı tartışılmaz olan Mhp milletvekili Saffet Sancaklı ’nın emin adımlarla yürüyüşüne çelme takmak için sipariş kurgu haber ,yalan haber yaptırarak itibar suikastı yapmaya, hakkında kafalarda istifham uyandırmaya çalışıyorlar.

"NE AHLAKİ NE HUKUKİDİR"

Barış Pehlivan ya da kendisine el altından sözümona bilgi servis eden aşağılık müfterilerin dedikodunun dışında ellerinde somut ne vardır? hiç bir şey. Bir fotoğraf’tan yola çıkarak hüküm vermek ne ahlaki,ne de hukukidir. Saffet Sancaklı ’yı töhmet altında bırakacak hakkında açılmış bir soruşturma vs yok iken yapılanlar belli bir amaca matuf kötü niyetli karalamadır.
Saffet Sancaklı’nın varlığını,duruşunu kendi emelleri için tehdit gören ayartılmış, kiralanmış, hatta satın alınmış düşük seviyeli şarlatanlar gerek Kocaeli’ndeki bir iki haber sitesini yemleyerek ,gerekse de ulusal medyadaki muhalif yazarlara kurgu,uydurma bilgi servis ederek amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Saffet Sancaklı için gündem yapılmak istenen haberlerin teyidi olmadığı gibi ,doğru da değildir.

"DAVA VE HİZMET ADAMI"

Saffet Sancaklı için içeriden devşirilmiş müptezellerin hamlesi sözkonusudur. Bunların kimler olduğunu da bilmekteyiz.Bu mikroplar hadlerini fazlasıyla aştılar ve er ya da geç bağırsaklardan dışarı atılacaklardır;bundan kimsenin şüphesi olmasın. Saffet Sancaklı’ya yönelik dedikodular, fitneler, kumpas girişimleri,yalan ve iftiralar akim kalacaktır. Kocaeli’nin sevilen,gönüllere taht kurmuş,dava ve hizmet adamı MHP milletvekili Saffet Sancaklı’nın emin ve kararlı adımlarla yürüyüşünü ne içeriden,ne dışarıdan üç beş pislik engelleyemeyecektir. Bu saldırılar Saffet Sancaklı’yı daha da büyütmüştür;meyve veren ağacın taşlanması kaderdir. Karar belli, aday net.Yola devam.