Şahinkesen, aday gösterilmesi durumunda Gebze için hayal edilemeyecek çalışmalara imza atacağını söyledi. Başbakan Erdoğan tarafından İstanbul için açıklanan “Kanal İstanbul” projesinin benzerlerinin Gebze için tasarlandığını söyleyen Şahnikesen, Gebze’nin ulaşım, konut, sağlık ve çevre sorunları başta olmak üzere tüm sorunlarının bugünden çözüm için planlanması gerektiğini belirtti.

Gebze Belediyesinin ulusla arası bir ticari firma gibi yönetilmesi gerektiğini de söyleyen Şahinkesen, “Bırakın Gebze belediyesinin borçlu olmasını, hükümete borç para veririz. Bunu nasıl mı yaparız. Gebze’de yaşayanlar bizim ticaretteki başarımızı çok iyi bilir. Gebze belediyesinde de iyi bir ekip kurar, taşları yerine oturtursak ilk iki yılda belediyenin tüm borçlarını öder, üçüncü yılda da hükümete borç veririz. Ticaretteki başarımızı siyasete de yansıtırsak Gebze’de yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Geçmişte MÜSİAD başkanlığında da bunu çok iyi ispatladık. Türkiye’nin 28. Sırasında olan MÜSİAD Gebze şubesini bir yılda ilk sıraya yerleştirdik.

Türkiye’nin sadece önemli illerinde yapılan GİK Toplantılarından birin de Gebze’de yaptık ama Gebze bunun kıymetini bilemedi” dedi.Gebze İnşaat Müteahhitleri derneği başkanlığının yanı sıra TÜKSİAD Başkanlığını yaptığını da hatırlatan Şahnikesen, “Ardından Gebze’deki 10 tane STK’yı bir araya getirerek Gebze SİAD’lar Birliği (GEBSİAD)’ni kurduk ve burada da önemli çalışmalar yaptık.

Gebze, Darıca, Dilovası ve Çayırova’nın sorunlarını çözüm yolu ile bir kitapta birleştirdik ve ilgili kişi ve kuruluşlara ilettik, bugün hizmetlere çözüm bulunurken o kitaptan faydalanılması bizi mutlu ediyor” diye konuştu.Aday gösterilmesi ve Gebze Belediye başkanı olması durumunda yapılan işlere tüm Gebze’yi ve Gebze’deki STK’ları ortak edeceğini de söyleyen Şahinkesen, “Bunu yapmak çok zor değil, projeleri o bölgelerde ikamet eden vatandaşlarla yapacağız. Ayrıca partimizin ilçe başkan ve yöneticilerini, kadın ve gençlik kollarını, mahalle teşkilatlarını, meclis üyelerini, belediyedeki tüm birim amirlerini, köy ve mahalle muhtarlarını yönetime ortak edeceğiz.

Eğer bu söylediklerimizi hayata geçirelim Gebze’yi inanı uçururuz. Biz başkan olursak, bugün aday adayı olan 15 arkadaşımız bizim gözümüzde başkan gibidir ve onların projelerinden ve fikirlerinden de faydalanmak isteriz. Bugün bu işi bizden daha iyi yapacağına inandığımız bir kişi ortaya çıksın, inanın aday adaylığından vazgeçeriz. Mevcut aday adaylarından daha iyi yapacağımıza inandığımız için bu yola çıktık” dedi.