Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yayınladığı seçim takvimine göre 1 Ocak 2024 itibari ile başlayan propaganda serbestliği ile Kocaeli’de seçim afişleri asılmaya başlanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Darıca Belediye Başkan adayı olan Saide Arslan Çalışkan afişlerini ilçeye asmaya başladı.

BIYIK’TAN ÇALIŞKAN’IN AFİŞİNE ENGEL
Çalışkan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP ilçe binasının karşısına astıkları afişin mevcut Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık tarafından önüne kendi afişini astırması ve belediye çalışanları tarafından asılan afişin üstüne ek yapılarak Çalışkan’ın afişini kapatmaya çalıştığını ifade etti. Çalışkan’a paylaştığı videoda CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, yönetimi ve partililer eşlik etti.

“SESİMİZİ ENGELLEMEK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR”
Çalışan afişin önünde çektiği videoyu ise şu not ile paylaştı, “Sizlerle buluştuğumuz günden bu yana, bizi durdurmak ve sesimizi engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Dün yaşadığımız olay, bunun sadece onlarcasından biriydi. Ancak biz, bu mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. Siz değerli komşularımıza ve kamuoyuna bu durumu aktarmak istiyoruz. Her türlü engellemeye rağmen, sizinle bir araya gelip sorunları konuşmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

“5 YILLIK HATALARINI KAÇAK KATLARLA KAPATAMAZSIN”
Çalışkan videoda ise şu ifadelere yer verdi; “Kentin her yerini belediyenin parasıyla kiraladıkları billboardlarla kullanan belediye başkanı, bizim burada kendi emeğimizle, kendi alın terimizle yapmış olduğumuz afişimizin önüne yine belediyenin bütçesini kullanarak kendi billboardının üstüne kaçak kat ile bu afişi kapatmaya çalışıyor. Sayın muzaffer bey 5 yıllık hatalarını, 5 yıllık halka rağmen yaptığın halka karşı icraatlarını böyle kaçak katlarla kapatamazsın. Biz geliyoruz. Sıkı dur.


“AKP ZİHNİYETİNİN BİNALARDA KAÇAK KATLARINA ALIŞMIŞTIK”
Ardından konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ise şu ifadelere yer verdi; “Kıymetli Darıcalılar bugün parti binamızın tam karşısında belediyenin billboardlarında yapılan çalışmayla bugün burada toplandık. AKP zihniyetinin inşaatlarda, binalarda kaçak katlarına alışmıştık. Şimdi reklam panolarında kaçak kat çıkmaya başladılar.

“KORKU DAĞLARI SARDI”
Bugün adayımızın görselinin yanındaki belediyenin billboardına belediye çalışanları üstüne ekleme yaptılar. Bunlar tamamen ucuz siyaset. Ucuz numaralar. Buradan belediye başkanına sesleniyorum. Siyaseti böyle ucuz manevralarla, ucuz hilelerle alamazsınız. Korku dağları sardı. Ne yaparsanız nafile. 31 Mart’tan sonra Darıca’da ana muhalefet partisi olacaksınız.”

VİDEO