Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı, İzmit Belediye Meclis Aday Adayı Hüseyin Keleş’in organize ettiği kahvaltılı programa katıldı. Sancaklı, genç futbolcular ve mahalle sakinleriyle bir araya gelirken, gençleri siyasete girmeleri yönünde teşvik etti, kendisi için de destek istedi, “Beni artık belediye başkan adayı değil, başkan olarak görebilirsiniz” dedi.

İzmit Turgut Mahallesi İsmail Gaspıralı Caddesi Yuvam Turgut Konutları Sarper mevkiindeki Serano Cafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya gösterilen ilgi, bir hayli yüksekti. Bağçeşme Spor Kulübünün genç futbolcuları da kahvaltıda hazır bulundu. Kocaelispor’un efsane kaptanı Saffet Sancaklı, toplantıda sporcu kimliğini öne çıkardı.

İlk konuşmayı yapan MHP İzmit İlçe Başkanı Kaan Dilmen, yolsuzluklara vurgu yaparken, “Artık çalıp çırpma dönemine son verilmesi gerekir. Bu düzene dur deme zamanı gelmiştir” dedi.

MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı ise, “Ben Kocaelispor’a 1991 yılında geldim. Bu dönemde Kocaelispor’un pek çok spor branşı vardı. Bunlar sporu bitirdiler. Çünkü bu işlerden anlamıyorlar. Büyükşehir’i kazanırsam Kocaelispor ve diğer spor dalları kalkınacak. Hem sporcu, hem siyasetçi olarak sizlerden destek bekliyorum” ifadesini kullandı. Sancaklı şöyle devam etti:

“-Bu şehri hırsızlardan kurtaralım. Biz her zaman halkın içindeyiz. Her ilçeye gidiyoruz. Beni artık başkan olarak görebilirsiniz. Halk artık sokaklara döküldü. Halkın yolsuzluklara tepkisi daha da büyüdü. AKP’liler sokağa çıkamayacak demiştim. Bakın, gerçekten de çıkamıyorlar.MHP gümbür gümbür geliyor.”

Meclis üyelikleri için ciddi manada başvuru olduğunu hatırlatan, aday adaylarının isimlerini 17 Şubat’a kadar MHP Genel Merkezine teslim edeceklerini hazırlatan Saffet Sancaklı ve MHP’liler kahvaltının ardından topluca Cuma namazına gittiler, ardından Makedonya Göçmenleri Derneği, Bayındırlık Konutları, Gültepe Gençlik Kulübü ve Çenesuyu Spor Kulübüne ziyaretlerde bulundular.