Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, “Darıca Belediyesi’ne ait 15 bin 438 metrekare olan bu arsaların encümen kararı ile Termal Grup’a 145 Milyon TL’ye satıldığını ortaya çıkarmıştık. Bu arsaların piyasa değerini araştırdık ve 771 Milyon 400 bin TL olduğunu öğrenmiştik. Darıca Belediyesi yetkilileri 626 Milyon 400 Bin TL kamu malını zarara uğratmıştır. Belediye başkanı ve encümenini yargıya taşıdık” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak ve Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri; Ayhan Şen, Osman Demir, Mustafa Yılmaz, Selim Özcan, Tuncer Saltaş, Şadi Güven, Erol Ada, Darıca Belediyesi’nin oluşturduğu 626 Milyon 400 Bin TL’lik kamu zararını yargıya taşıdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak şunları söyledi: “2018 yılından beri Termal Grup projesini yakından takip ediyoruz. Bu proje 365 dönümden oluşuyor. Proje 2018 yılında CHP’li meclis üyelerinin önüne geldi. Projeyi yargıya taşıdık, projeyi 41 kattan 12 kata düşürene kadar davalarımızın takipçisi olduk. Şu an 1. Etapta 337 konuttan oluşan proje Emek Mahallesi’nde başladı. Termal Grup, Darıca Belediyesi’ne ait 2359 ada 3 Parselde bulunan 8 bin 978 metrekare olan arsanın 2019 yılında Darıca Belediyesi’ne kapalı spor, park ve eğitim alanları yaparak belediyeye takasta bulunacaktı. Oy çokluyla belediye meclisinden geçti, bizler kabul etmedik. Bu projenin en ciddi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe olan belediyemizin arsası caddeye tek bağlantı parsel olan maalesef Termal Grup’a satıldı.

“ARSANIN MEVCUT PİYASA DEĞERİ 771 MİLYON TL”

Termal Grup Projesine değer katan Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe olan belediyemize ait 2021 ada 24 parselde bulunan 6 bin 13 metrekarelik arsamız ve yine 2021 ada 25 parselde bulunan 9 bin 415 metrekare arsamız toplam 15 bin 428 metrekare arsamız Termal Grup’a satılmıştır. Yan taraftaki emsal parsellere baktığımız zaman Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe arsaların imarı 4 veya 5 kattır. Oradaki gayrimenkul fiyat araştırmalarını yaptık. En düşük bedeli metrekaresi 25 bin TL’dir. Termal Grup’ta özel imar yaptıkları için burada metrekare fiyatı 50 bin TL’dir çünkü 12 kat imarı mevcut. Belediyemize ait 15 bin 428 metrekareden oluşan arsanın piyasa değeri 771 Milyon 400 bin TL’dir, şu anki mevcut piyasa değeri.

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Bizler 5 yıldır encümen seçimlerinde her yıl bir arkadaşımızı önerdik ancak Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık hiçbir arkadaşımızı encümene kabul etmedi. Darıca’da bir siyasi partiye oy verenleri yok saydılar. Darıca’yı ortak akılla yönetemiyorlar. Tüm usulsüz işleri maalesef gizli kapaklı encümende kendi aralarında bitiriyorlar. Kimsenin haberi olmuyor bunlardan. 2 Mart 2023 tarihinde Darıca Belediyesi encümen kararı ile kimsenin haberi olmadan, AK Partili meclis üyelerinin de mecliste itiraz ettiği bu satışı yargıya taşıdık. Darıca Belediyesi’ne ait 15 bin 428 metrekare olan bu arsaların encümen kararı ile Termal Grup’a 145 Milyon TL’ye satıldığı ortaya çıktı. Satış; 1 peşin 12 taksit. Biz bu arsaların piyasa değerini araştırdığımızda 771 Milyon 400 bin TL olduğunu gördük. Darıca Belediyesi yetkilileri 626 Milyon 400 Bin TL kamu malını zarara uğratmıştır. Darıca halkına ve kamu malına ihanet etmiştir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuları yargıya taşıdık ve peşini bırakmayacağız. Darıcalıların bizlere vermiş olduğu görevleri layığı ile yerine getireceğiz.”