Son günlerde usulsüz alımlarla gündeme gelen Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir akrabalarına verdiği 1 milyon 300 bin TL'lik reklam işleriyle yerel ve ulusal basının gündeminden sonra Twitter'da #DilovasınaKayyum ve Soylu DilovasınıGör etiketleriyle TT olarak tepkilerin odağında yer alan Dilovası Belediyesi bu seferde yemek faturaları ile gündemde.

Saadet Partisi Dilovası Belediyesi Meclis üyesi Salih Adıgüzel'in verdiği bilgi ve iddialara göre Dilovası Belediyesi, Dilovası'nda bir esnaftan alınan cenaze yemeklerine birim fiyatı 10 TL  ödemesinden bir kaç ay sonra, 2020 yılında dönemin AK Parti Dilovası ilçe yöneticilerinden Saim Karakaya'nın sahibi olduğu yemek şirketiyle, Dilovası Belediyesine birim fiyatı 31 TL'ye toplamda yaklaşık 5 yüz bin TL'ye pandemi döneminde cenaze yemeği hizmeti adıyla fatura kestiğini ileri sürdü.

Konu hakkında görüşlerini açıklayan siyasi parti ilçe başkanları bu faturalarda da yolsuzluğu olduğunu ifade ettiler.

''YOLSUZLUKLAR İLE BOĞULAN DİLOVASI''

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli ''Cenaze definlerinin bile sınırlı sayıda olduğu bir dönemde cenaze yemekleri kime verildi? 10 TL'lik ürünü 31 TL'ye aldıklarını öğrendik. Dilovası halkının hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bunun hesabını hukuki yollarda soracağız ve hesap verecekler!. Türkiye'nin hiçbir yerinde görülmeyen birşeyi daha Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in döneminde ''Cenaze Kahvaltısı'' ile gördük. Bu kesilen faturada diğerleri gibi yolsuzluklar ile boğulan Dilovası Belediyesinin gerçekleridir. Kamuoyuna hesap verme bilincine birazcık sahip olun ve açıklamada bulunun'' dedi.

''EL İNSAF''

CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir '' Eli öpülesi Dilovası esnafımızdan 10 TL ye alınan yemekler bir kaç ay sonrası AK Parti eski ilçe yöneticisinin firmasından 31 TL'ye taziye yemeği belediyemize alınmıştır. El insaf diyorum. Bu faturaları belediyemize sunanları ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'i kamuoyunun vicdanına sunuyorum'' dedi.

''KİME DAĞITTINIZ? KİME YEDİRDİNİZ?''

DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik '' 5 yüz bin TL'lik yemek hizmeti pandemi döneminde alınıyor.  Sayısı yaklaşık 16 bin tablot yemek pandemi döneminde kime dağıttığınız? kime yedirdiniz?'' sorularını Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'e yöneltti.

''VATANDAŞLARIMIZIN PARASINI KENDİLERİNE SAÇMIŞLAR''

İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz ''Dilovası Belediyesinin yolsuzlukları bizleri hayal kırıklığına uğratmakta. Kendilerini dürüstlük abidesi olarak gösterenlerin, şaibeli faturaları vicdanları yaralıyor. Hamza Şayir'in bölgemize gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı olarak gösterenler, destekleyenler şimdi vakit vizdanlarınızı sorgulama vaktidir. Ulusal basında Dilovası'nın bu tür yolsuzluklar ile değil alkışlanacak hizmetler ile görmek isterdik. Dilovası halkının çıkarlarını korumak ile yükümlü olanlar ne yazık ki vatandaşlarımızın parasını kendilerine saçmışlar'' dedi.