Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, SEDAŞ ekiplerinin yolu toprak yığınları ile doldurulması sonrası oaly yerine giderek çalışanlara ve SEDAŞ’a ateş püskürmüştü.

Sosyal medyada paylaşılan o görüntüleri izleyen Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı ve eski bir SEDAŞ yöneticisi olan Gökmen Hasançebi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a yönelik sert bir eleştiride bulundu.

SEDAŞ’a adeta verip veriştiren Muzaffer Bıyık zabıta ekiplerine söz konusu çalışma nedeniyle ‘SEDAŞ’a ceza kesin’ talimatı verdi. Konuyla ilgili olarak Darıca Belediyesinin sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Başkan Bıyık’ın “Sokağı trafiğe kapatma yetkiniz neye göre var? Ben belediye başkanı olarak sokak kapatmıyorum. Siz kimsiniz yahu! Bizim işimiz gücümüz yok sizin arkanızı mı toparlayacağız” sözleri eski SEDAŞ yöneticisi, EMO Kocaeli Şube Başkanı Gökmen Hasançebi’nin tepkisini çekti.

''ÜZGÜNÜZ, ÖFKELİYİZ, KARARLIYIZ''


Hasançebi sosyal medya hesabında Muzaffer Bıyık’ın söz konusu videosunu alıntılayarak şu paylaşımı yaptı:

Üzgünüz, öfkeliyiz, kararlıyız... Bir insana dengesini kaybettirip sonra normal davranmasını bekleyemezsiniz. Burada konuşulması gereken pekçok konu var. Ama iki tanesini çok önemli gördüğümüz için bilgilendirme yapmak istiyorum.

YAPTIĞINIZI HAKLI BULMUYORUZ
1. Sizlere ve sizin gibilere sesleniyoruz ki meslekdaşlarımızın nerede çalışırsa çalışsın maruz kaldıkları bu tip itibarsızlaştırma linçlerini haklı görmemiz veya kabul etmemiz mümkün değildir. Yaptığınızı haklı bulmuyoruz.

FARKINIZ KALMIYOR
Gözümüzde; doktorlarımıza saldıran, onları yaralayan, öldüren, memleketimizi terk etmesine neden olan hasta yakınlarının eylemlerini haklı gösteren veya görmezden gelen politikacılardan hiç bir farkınız kalmıyor.Yaptığınız davranışın sonuçlarını düşünmeden, sorumsuzca davranarak sizleri rol model gören topluma etkilerinizi bir kez daha düşünün.

HESABI ZENGİNLERE SORUN, EMEKÇİLERE DEĞİL!
2. Hesap soracaksanız bu hesabı çarpık enerji politikalarını sürdürenlere, billboardlarda, web sitelerinde boy boy şu kadar yatırım yaptık diyenlere, patronlarına, denetleme, yatırım ihaleleri alıp zenginliklerine zenginlik katanlara sorun. Hergeçen gün sayıları çığla artan, emekleri asgari ücret mertebesinde değer gören, olumsuz koşullarda, fazla zamanlı çalışmalara maruz kalan, işsiz kalma korkusuyla terbiye edilen, sesleri duyulmayan, ağır ve çok tehlikeli iş grubunda bulunan emekçilere değil!!!