CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Sedat Tatar, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında aday adaylığıyla ilgili olarak açıklama yaptı.  Latte Cafe’de bugün gerçekleştirilen basın toplantısına Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Mert, Gebze Belediyesi meclis üyesi Salih Işık ve eski meclis üyeleri katıldı. 

SORUNLARI DİLEYECEĞİZ

Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Sedat Tatar, şunları söyledi: “ , “Ülkemiz sıkıntılı süreçten geçiyor. Fakat ülkemizin bulunduğu durum iktidar tarafından sıkıntıya sokulmuştur. İşsizlik ve çaresizlik yüzünden sıkıntılar yaşanılıyor. Sağlık sistemi çökmüştür. Veliler öğrencilerini okutamıyor. Bu seçimde halkın gündemine dokunacağız. Sorunlarını dile getireceğiz. 

ÖN SEÇİM OLMASINI İSTİYORDUM

Üç buçuk yıldır birlikte çalışıyoruz ve destek gördüm. Beni yakinen tanıyorsunuz. Elimden geldiği kadar eksik hata yapmamak adına çalıştım. Yerel yönetimlerde başarı elde edemedik. Ancak doğaldır ki sandıkta verilen oya ve sonuca saygı duymalıyız. Ama eksikliklerimizi görerek giderip bir daha seçimde iktidar olmanın yolunu bulmalıyız. Üç buçuk yıl ilçe başkanlığı görevinden sonra 23 Aralık günü istifa ettim. Vekil belirleme sürecinin belirlenmesi önseçim olmasını istiyordum. Adalet eşit ve partililerin katılmasını sağlayacak. Merkez ataması kararı alındı. Tüzüğümüzün gereği olduğu için saygı duyuyoruz. Bu noktadan sonra yapılacak eleştiri partiye zarar verir. 

BEN CHP’LİYİM 

 Genel merkezin yapacağı değerlendirme ne olursa olsun liste dışı da kalsam ben CHP’liyim. Sıralama hiç önemli değil. İki defa ilçe başkan adaylığım olmuştu. Kaybettim ancak gene bir nefer gibi çalıştım vekil aday adayı oldum ancak listeye giremedim yine çalıştım. Sonuç ne olursa olsun CHP’nin iktidar olması için çalışacağız. Kişiler değil bizim için önemli olan CHP’dir.  Tecrübelerime ve siyasette edindiğim deneyimlerime kendime güveniyorum. Halkla iç içe olan biriyim. İlçe başkanlığı sırasından insanların dertlerini biliyorum. Onlardan aldığım güçle bu sorunların TBMM’de gündeme getirmeyi düşünüyorum. 

MAKAM VE KOLTUK PEŞİNDE KOŞMADIM

Makam koltuk peşinde koşmadım ve koşmayacağım. Siyasi birikimi ve iş tecrübeme güveniyorum. Vekil seçildikten sonra tüm Kocaeli’nin sorunlarını kendi sorunum gibi algılayacağım. Gebze kentleşmemiş bir kent. Bu konuda kafa yordum vekillerle birlikte çalıştık. İl olma ve üniversite konusunda partililer üstü bir mesele olarak gördük. Önergelerimiz kabul edilmedi. İl olma meselesi reddedildi. Üniversite ise sadece tabela değiştirildi. Bu üniversite Gebze’ye fayda sağlamayacak.  Benim vekilliğimde Gebze’ye yakışır bir üniversitesini olması için olması için çalışacağım ve mücadele edeceğim. Sanayicilerin Gebze’de üniversite okuyanlara burs vermesi için yardımcı olacağım. Örgütümüz ve genel merkezimiz bana bu görevi verirse Gebze halkının ve Kocaeli’nin ihtiyaçlarını tespit edip günümün yirmi dört saatini bu sorunları çözmek için çalışacağım. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Haber : Osman Yürekli