SİRMEN:”İSTİFAYA HAZIRIM” Merkez Yoklaması kararına en sert tepki,  Sefa Sirmen’den geldi. Sirmen, “Benim aday olmamda, ön seçimde birinci çıkmamdan korkanlar böyle bir karar çıkarttı. Parti genel merkezi kararını değiştirecekse, Kocaeli’de ön seçim yaptıracaksa, CHP’den istifa etmeye hazırım” dedi. 

 

BU KENTTE CHP BAYRAĞINI TAŞIDIM

 

Parti içinde birilerinin kendisini hep rakip gibi gördüğünü, Baykal döneminde de adaylıklarının engellenmeye çalışıldığını belirten eski Büyükşehir Başkanı, eski milletvekili Sefa Sirmen şöyle konuştu: “Ben, Kocaeli’de yıllarca CHP bayrağını dikili tuttum. İzmit’te bütün muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı yüzde 40 oy alırken, ben yüzde 44 oy aldım. 30 Mart seçimlerinde seçimi kazanamadım ama partinin en parlak sonucu almasını sağladım. CHP içindeki bu Sirmen düşmanlığını anlayamıyorum.” 

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEMİ İSTEMİŞTİ

 

Sirmen, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde partisinden İzmit için aday adayı olanca Genel Başkan’ın bir milletvekilini kendisine gönderdiğini, “Aday adaylığından çekilmesini” istediğini söyledi, “Daha sonra İzmit’te ön seçimi iptal etmeye kalktılar. Adaylığımı engelleyemediler. Şimdi sırf ben aday adayı olurum da 1 nci sıraya yerleşirim diye ön seçim yaptırmıyorlar. Ben CHP’yi çok seviyorum. CHP’ye hep faydam oldu. Ama bugün bu partide engel bensem, hemen parti üyeliğinden istifaya hazırım” dedi.