CHP İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, Bekirpaşa Mevlana Kültür Merkezi’nde, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi aday adaylarından Aziz Bakır ve Nazif Akdemir’in açıklamasında yüzlerce insan tarafından davul zurna ve tezahüratlarla karşılandı.
 
Sefa Sirmen aday adaylığı açıklama toplantısında davul-zurnalarla karşılandı. Mevlana Kültür Merkezi’nde CHP İzmit Belediyesi Meclis Üyesi aday adaylarından Aziz Bakır ve Nazif Akdemir’in adaylığını açıkladığı  toplantıda, Sirmen adeta şov yaptı! Yüzlerce kişi Bekirpaşa’da Sirmen’i yoğun ilgiyle karşılayarak yanında olduklarını gösterdi. Davul ve zurnanın karşılama boyunca çaldığı karşılamada Sirmen’e, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Büyükşehir Belediyesi eski aday adaylarından Keramettin Gençtürk, Ali Akdemir, İzmit Belediyesi eski aday adaylarından Fahri Örengül, Cüneyt Özkürkçügil, meclis üyesi aday adayları ve çok sayıda partili eşlik etti.
 
 
 
‘İNSAN HALKINDAN KORKAR MI?’
 
Aday adaylığı açıklamasında ilk olarak sözü alan Aziz Bakır meclis üyesi aday adayı olmasının sebeplerine değinerek ‘Toplumun birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak için aday oldum. Herkes belediyeye rahatlıkla gelebilmeli halkın belediyesi olmak istiyorsak kapılar ardına kadar açılmalıdır. İzmit Belediye binasına girerken insanlarımız artık kendini suçlu gibi hissediyor. Küçücük bir kapı ve bir sürü güvenlik görevlisi kimden neden korkuyorlar? İnsan kendi halkından korkar mı? Belediye binaları gizli işler çevrilen yerler midir ki.’  dedi. Belediyelerin dertlere deva olması gerektiğine  de değinerek; ‘Neredeyse pek çok Anadolu ilinde bir tane bile yüzme havuzu yok. Yeni nesil bu durumların farkında. İşte ben bu ihtiyacı çözmek için adayım.’ Dedi
 
 
‘SİRMEN İLE İSTANBULU BESLEYECEĞİZ’
 
Konuşmasına devam eden Bakır; ‘Büyükşehir yasası değişikliği ile köyler mahalle oldu. Devasa bir alan ve buralarda bizim insanlarımız yaşıyor. Sorunları da aynı oranda çok büyük. Biz bu nedenle şehir-köy birlikteliğini sağlamalıyız’ dedi. Kalkınma ve üretin projeleri yapacaklarına değinen Bakır, ‘Toplumu mutlu edecek, gelecek umutları artıracak havza projeleri ile müthiş üretim ve kalkınma hamleleri yapacağız. Bu amaçla başkanımız Sefa Sirmen ile belediyede yeni üretim ve hizmet birimleri kuracağız. Bu birimlerde köylü gençlerimiz istihdam edilecek. Yapacağımız üretimler ile hatta İstanbul’u bile besleyeceğiz. Yasa yerel demokrasi gelişimini engellemekte, katılımcı demokrasi kanallarını zayıflatmaktadır. Aynı zamanda kentte ve köylerde yaşayan yurttaşlarımızın hak ve yararlarına da aykırıdır.
 
‘GERİCİ ANLAYIŞI YOK EDİYORUZ’
 
Bakır’ın ardından konuşmasını yapmak üzere sözü alan diğer meclis üyesi aday adayı Nazif Akdemir ise, “Daha mutlu, daha umutlu bir gelecek için halkın belediyesi olmak için buradayız. Çocuklarımızın  topraklarımızın,nesillerimizin geleceği için birlikte olmanın ve birlikte başarmanın heyecanı içerisindeyim. Yıllardır halkımızın sizlerin yanından bir an olsun ayrılmadık. Toplumsal hak mücadelelerinde her zaman var olmaya çalıştık. Mücadelemiz devam ediyor ve mezara kadar da devam edecektir” dedi‘Biz sosyal belediyecilik anlayışına her zaman karşıyız’ diyen Akdemir, “İnsan onuruyla alay eden, gençlerimiz için iş ortamı üretmeyen gerici sosyal belediyecilik anlayışını yok ediyoruz.
 
 
 
‘BATTI ÇIKTI VE BİRKAÇ KÖPRÜDEN BAŞKA NE VAR’
 
Nazif Akdemir AKP’yi eleştirerek gelinen durumların da artık tüm canlılar için bir tehdit oluşturduğunun altını çizerek;   ‘Burada ki çözüm her zaman toplumsal belediyecilik anlamı olmuştur. Bugün için durum vahim boyutlara ulaşmıştır ve tahribat çok büyüktür. İnsan, doğa ve hayvanlar için yaşam artık tehdit altındadır. Sizlere yerel yönetimi bıraktığımızda; yuvacık barajı, izaydaş, yuvam akarca gibi devasa eserler tüm bunların maliyeti sadece bir milyar dolardır. AKP bilançosuna baktığımızda; battı-çıktı ve birkaç köprüden başka ne var geriye. Bütün bunlara harcanan para ise on milyar doların çok daha üstünde” ifadelerine yer verdi.
 
‘AKP YÖNETİME ‘3Y’ İLE GELDİ’
 
Akdemir’in hemen ardından konuşmasını yapan Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “ 1999 yılında Gebze Belediye Başkan adayı iken o zaman genel başkanı Deniz Baykal’dı. Gençlerimiz o zaman Gebze hasta doktor çare diyorlardı. Biliyorsunuz AKP yönetime ‘3Y’ ile gelmişti. Üniversite öğrencilerinin düşüncelerinin söylemesinin yasak olduğu, işçinin emeklinin hakkını aramak için sokakta yolda eylem yapılmasının yasak olduğu bir ülkede yaşar hale geldik. Açlık sınırının altında 5-6 milyon insanın yaşadığı yoksulluk sınırında 15 milyon insanımızın yaşadığı bir ülkede yaşamaya başladık. ‘Ben haram yemem haram yedirmem’ diyen sayın başbakan ve ekibi yolsuzluklardan sıyrılamıyorlar. Komplo teorileri üretmeye başladılar. Siyaseten farklı düşüncelerde olabiliriz ama bakanların oğullarının yatak odasına kasaları, para sayma makinesini biz mi dolaplarına koyduk” şeklinde konuştu.
 
 
 
‘ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK DEĞERİNDE’
 
Son olarak konuşmasını yapmak üzere mikrofonu eline alan CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen ise, “Belediye maaş ödenmez, sularımız akmıyor, çöpler denize dökülüyor ve bizler bu sorunlara rağmen omuz omuza verip her zaman başardık. Yuvacık barajı 36 yıl evvel temeli atılmış ve bırakılmıştı. Biz 30 ayda barajı bitirerek önemli bir hayat kaynağına kavuşmuş olduk. 10 yıldır yıpratılmam için ellerinden geleni yaptılar. Her yapılan proje altın yumurtlayan tavuk değerinde. Biz bütün bunları sizlerle birlikte başardı” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından aday adaylığı açıklaması sona erdi.