Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Çalışma Hayatındaki Sendikal Hakların Önemi” konulu söyleşisiyle dinleyicileriyle buluştu. Karamürsel Alp Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Koncuk, sendikal faaliyetler hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Sendikacılığın çok önemli olduğunu belirten Koncuk, “Sendikacılık bir yüzüyle sendikal faaliyet ve çalışanın hakkını korumakken bir yüzüyle sivil toplum hizmetidir” dedi. 

KAMU-SEN HEM MİLLİ HEM YERLİ
‘’Sendikal faaliyetin önemi ülkenin demokrasi ile yönetilmesiyle mümkün’’ diyen İsmail Koncuk, Türkiye’de sendikacılığın zor yapıldığı bir ülke olduğunu belirtti. Koncuk, “Kamu-Sen milletimizi vatanımızı ilgilendiren her konuda faaliyet göstermekte. Kamu-Sen her anlamda hem milli hem de yerli” diye konuştu.

AMAÇ İNSAN KAZANMAK 
Kamu-Sen olarak sendikal faaliyeti önemsediklerini söyleyen Koncuk,  “Bizim amacımız insanı kazanmaktır. Bir milyon veya iki milyon üyeniz olabilir. Ancak önemli olan zoraki veya korkutarak üye kazanmak olmamalı. Türkiye’de sendikacılık gerçek anlamda insanı kazanmak amacıyla yapılmalı” şeklinde konuştu.

PARALEL YAPI KAMUYU MİKROP GİBİ SARMIŞ
Paralel yapının kamuda tüm yapıyı bozan sendikal bir faaliyet olduğunu ifade eden Koncuk, “Paralel yapı kamuyu mikrop gibi sarmış. Paralel yapı egoizm hastalığını kamuda yaygın hale getirdi.  Egosu en önde olanların ahlakı olamaz. Kendisi için yaşayanların ahlakı olabilir mi?” dedi.  

MEMURUN SINIRSIZ İŞ GÜVENLİĞİ YOK
Devlet memurlarının sınırsız iş güvenliği olmadığını belirten İsmail Koncuk, aksini söyleyenlerin yalan söylediğini iddia etti. ‘’Devlet memurları her şeyi yapar ama işini kaybetmez anlayışı yanlıştır’’ diyen Koncuk, “Çiftçinin işçinin ne hakkı varsa devlet memurunun da aynı hakkı vardır” dedi. Devlet memuru sayısının fazla olmadığını aktaran İsmail Koncuk, memur sayısının OECD ortalamasından az olduğunu söyledi.