Bugüne kadar Gebze’ye katkılarından dolayı büyük takdir toplayan Serap Çakır’ın MHP Gebze Belediye Başkan aday adaylığı kenttin gündeminde siyasete yön vermeye başlamıştı.

Gebze’de güçlü aday olarak anılan MHP Gebze aday adayı Serap Çakır, adaylığından çekildiğini geçtiğimiz günlerde duyurmasıyla kenttin gündeminde bomba etkisi yaratmıştı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri yaklaşırken aday adayı olan isimler Genel Merkez’den gelecek kararı bekliyor.

Marmara Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olan Serap Çakır'ın adaylıktan çekilmesinin ardından bağımsız olarak aday çıkacağı ise sürekli olarak kulislerde dillendiriliyordu.

Bugün Serap Çakır'ın eşi İlker Çakır'dan ise bağımsız adaylıkla ilgili ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Serap Çakır'ın henüz karar vermediğini ancak kararın bağımsız adaylıktan yana olacağını belirten Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"SERAP ÇAKIR eğer karar verirse bu şekilde karar verecek görelim bakalım mevlam neylerse güzel eyler İLKER ÇAKIR olarak ta ben sonuna kadar yanında olacağım inşallah karar SERAP ÇAKIR ın zor zor zor diye bir konu yok istemek ve inanmak var oda SERAP ÇAKIR da var yeter ki karar versin ben bile heyecanla bekliyorum kararını inanın GEBZE eğer kendi vatandaşına hizmet etmek isteyen biri için ayağa kalmazsa diyecek bir konu kalır onuda ben söylerim dakikası geldiğinde inananlar yavaş yavaş sesinizi duymak isterim"


İlker Çakır'ın bu paylaşımın ardından Gebze’nin gündemi ''Çakır'' oldu.


Gebze halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan Serap Çakır'ın bağımsız aday olması halinde olukça yoğun bir oy alacağı da kulislerin gündeminde yer aldı.