Çayırova'da 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için muhalefetin kapısında ayrılmayan, geçtiğimiz yıl AK Parti Genel Merkezi tarafından 3 yıl önce AK Parti'den ihraç edilen eski Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ile beraber meclis üyeleri yargılanıyor.

Belediye başkanlığı döneminde sürekli yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen eski Çayırova belediye başkanı Şevki Demirci, belediye başkanlığı dönemindeki bir usulsüzlüğü CİMER üzerinden şikayet eden bir vatandaşın ihbarı üzerine dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı ile harekete geçen müfettişlerin raporu sonrası  Cumhuriyet Savcılığının yürüttü soruşturmada dava açıldı.

Hakkında 5. Gebze Asliye Ceza mahkemesinde dava açılan Şevki Demirci 10 Ocak tarihinde gerçekleşen mahkemeye katılmaması sonrası hakkında zorla getirme kararı verildiği öğrenildi.

Siyaset kulislerinde edindiğimiz bilgilere AK Parti'den ihraç edilen Şevki Demirci ve parti içerisinde yer alan ekibiyle açılan davanın yeni dönemde açıldığı şeklinde algı vermeye çalıştığı öğrenildi.

İşte Şevki Demirci davasında sanıklar;