Geçtiğimiz günlerde kendi ifadesiyle dünya sürgünü biten ve “Sevgililer Sevgilisi”ne kavuşan "Diriliş Şairi" olarak anılan Sezai Karakoç, 5. yılına giren Gebze Şiir Meclisi tarafından anıldı.

Şiirleriyle milyonların gönlüne taht kuran merhum üstadımızın eserleri şiir meclisinin müdavimlerince dillendirildi.

Türkiye genelinde yapılan ilk program olması davetliler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Üstad Sezai Karakoç ile ilgili anıların anlatıldığı ve şiirlerinin seslendirildiği programda duygu yoğunluğu yaşandı.

Yapısı ve işleyiş şekliyle Türkiye’de benzersiz olan Gebze Şiir Meclisi’nin Kurucusu ve Dusader (Dergizan Dünya Sanatçılar Derneği) Başkanı Ramazan Seydaoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan programda başkan Seydaoğlu, ''genç yaşlarımda üstad ile tanışma imkânım oldu. Onun sade ve hüsnümisal olan yaşamına bizzat tanık oldum; elleriyle ikram ettiği çayın eşliğinde  muazzam bir sohbet gerçekleştirdik''

Edebiyat Araştırmacısı Yazar Hüseyin Saraç ise üstadın şiirlerinden ve fikirlerinden hareketle varlığını imanından alan bir Sezai Karakoç portresiyle dinleyecilere hitap etti.

Tarihçi - Yazar Resul Orman, Sezai Karakoç'un hayatını anlatarak ''yoksul ama yoksun olmayan bir şahsiyetin hayatına hep birlikte şahit olacağız'' diyerek sözlerine şairin memleketi Diyarbakır Ergani'den getirilen toprağın mezarına serpildigini anlatarak sözlerine son verdi. Şair-Yazar İsmail Çankaya ise son derece mühim bir üstadı kaybettiklerini, şairin eserlerinin herkes kadar beni de fazlasıyla etkilediğini söyledi.

Ögr. Görevlis M. Zeki Kutlu, Şair-Yazar Seyfet Bozçalı, Şair-Yazar Erol Koca, Şair-Yazar Yüksel Akçayır, Şair-Yazar Namık Demir, Eğitimci-Yazar Hakan Taha Bayram, Şair-Yazar Hasan Payyu, Şair-Yazar Ömriye Karataş, Şair-Yazar Atakan Daşdan, Birsen Yağız, Yağmur Yağız, Kerem Coşkun ve Oya Kaplan da üstadın şiirlerinden örnekler okudular.