Cumhuriyet Halk Partisi İzmit Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen, CHP İzmit Esnaf Komisyonu Başkanı Mehmet Baştürk’ün başkanlığında Malta, Ayazma ve Tepeköy mahalle temsilciliklerinin düzenlediği kahvaltı programıyla Bayındırlık esnafıyla buluştu. Bayındırlık İş Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya CHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Ümit Küçükkaya, Belediye Meclis üyesi Şaban Sarıgülle, Bozkurt Uslu partililer ve Bayındırlık’ta faaliyet gösteren esnaflar katıldı. Kahvaltıda konuşan Sirmen, “ülke genelinde yürütülen yolsuzluk operasyonu ilimize de sıçrayacak. Buradakiler de her kuruşun hesabını verecek” ifadelerini kullandı.

EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SOYGUN

Birkaç gündür Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen yolsuzluk operasyonuyla ilgili konuşan Sirmen, “Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soygunla karşı karşıyayız. Bizlere böyle şeylerin yaşanmayacağını vaat etmişlerdi. Ama şimdi görüyoruz ki asrın vurgununu yaptılar. Üç dört tane bakanın prenslerine, ailelerine bu paralar yediriliyor. Ve bu iktidar hiç utanmadan görevini sürdürüyor. Başka ülkelerde bürokratların, siyasilerin adı geçse istifa ediyor. Bu operasyon ilimize de sıçrayacak. Buradakiler de her kuruşun hesabını verecek” şeklinde konuştu.

METRO PROJESİNE ELLERİNİ BİLE SÜRMEDİLER

AKP’nin geçen seçimlerde Kocaeli için yaptırdıkları broşürlerinde yer alan hiçbir projenin gerçekleşmediğini belirten Sirmen, bizim yaptığımız projelerin üstüne tek bir çivi çakmadılar. Ellerine hazır halde bıraktığımız metro projesine ellerini bile sürmediler “ dedi. Konuşmasında başından geçen bir olayı da anlatan Sirmen, “Geçen dönem 2009 yılında Büyükşehir’e aday olduğumda bir gün sinemaya gittim. Sinema da AKP’nin seçim afişleri vardı. Bir yanda monoraylar, bir yanda metrolar bir yanda teleferikler yer alıyordu. Neredeyse AKP’ye oy verecektim. Ama şimdi dönüp baktığımızda hiçbir projenin gerçekleştirilmediğini görüyoruz. Bunun hesabını 30 Mart’ta soracağız. 30 Mart’ta çalışanla çalışmayanı ayıracağız” dedi. 

HALK EKMEK FABRİKASINI KURACAĞIZ

15 gün sonra yeni projelerinin yer aldığı broşürleri dağıtacaklarını söyleyen Sirmen, “Gençlerimizin, kadınlarımızın önünü açacak büyük projelerimiz var. Biz şuana kadar halkımızı hiç kandırmadık. Yapacağımız ne varsa onların sözünü verdik ve yaptık. Bu dönemde de yeniden konut projelerimiz olacak, öğrencilerimize sahip çıkacağız, halk ekmek fabrikasını kuracağız. İzmit’i Türkiye’nin yıldız kenti yapacağız” diye konuştu.