CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, Namazgah Barajı’ndan ilk suyun verildiği törende kendisine ağır eleştirilerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a aynı sertlikte cevap verdi. Sirmen, “Bakan sığ siyaset yapma derdine düşmüş, işine baksın” dedi.

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, Kimse Yok Mu Derneği’nin ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sirmen, Namazgah Barajı’ndan ilk su verme töreninde kendisi hakkında ağır eleştirilerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a cevap verdi. Bakan Işık’ın Türkiye’nin sanayi yatırımları ile uğraşması gerekirken basit işlerle uğraşmaya başladığını belirten belirten Sirmen, “Bakanın Türkiye sanayisi ile ilgilenmesi gerekirken sığ siyaset yapma peşine düşmesi kendisine yakışmıyor” ifadelerine yer verdi.

SİYASET ANLAYIŞI ÇOK ÇİRKİN

Işık’ın Yuvacık Barajı davasına değinerek yaptığı yolsuzluk göndermesini de sert bir dille eleştiren Sirmen, “Yargılama süresi bitmiş, beraat kararı verilmiş bir dava ile ilgili konuşuyor olması çirkin bir siyaset anlayışını ortaya koyuyor. Zaten ilk defa görmüş gibi tramvay vagonuna binmesi de ne kadar ilkel bir siyaset anlayışı içinde olduğunu gösteriyor. Bakan işine baksın. Türkiye siyaseti ile ilgilensin. Eğer bir şey konuşacaksa bilgi sahibi olsun” dedi. Yuvacık Barajı’nda suyun bittiği iddialarına da cevap veren Sirmen, “Pazar günü barajda görüşürüz” diye konuştu.