CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen dün İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’yi ziyaret etti. Güvenlik Şube Müdürü Yardımcısı Hüsamettin Vural ile görüşen Sirmen, seçim esnasında ki güvenlik önlemlerine değinerek, oy pusulalarının olduğu torbaların seçim kuruluna teslim edilene kadar güvenlik ekiplerinin eşlik etmesini istedi.

CHP İzmit Belediyesi Başkan adayı Sefa Sirmen’in İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’yi ziyaretine, Şaban Sarıgülle ve Bozkurt Uslu ile Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürü Yardımcısı Hüsamettin Vural’ı makamında ziyaret etti. Sirmen ziyaretinde 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde sağlıklı bir seçim süreci yaşamak istediklerini söyleyerek güvenlik ekibi talep etti.

 

SAĞLIKLI BİR SEÇİM SÜRECİ İSTİYORUZ

Ziyaret kapsamında kısa bir teşekkür konuşması yapan Vural, ‘Yapmış olduğunuz ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Girmiş olduğunuz bu yolda size ve yönetiminize başarılar diliyoruz’ dedi.Vural’ın ardından sözü alan Sefa Sirmen,’30 Martta yapılacak olan yerel seçimlerde sağlıklı bir şekilde seçim süreci yaşamak istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine sözü alan Vural, ‘Seçimlere kısa bir süre kalınca çalışmalarımızda her geçen gün yoğunluk daha da artacak. Bu süre zarfında seçim kurullarıyla daha fazla iletişim halinde oluyoruz. Kentin güvenliği için gece gündüz çalışıyoruz’ dedi.

OY TORBALARI GÖREVLİLER TARAFINDAN TESLİM EDİLECEK

Sözlerine devam eden Vural,’Her türlü gereken tedbirler alınacaktır. Seçimlerde sayımlar bittikten sonra bütün oy torbaları görevliler tarafından takip edilip gerekli mercilere teslim edilecektir. O konuda hiç endişeniz olmasın. Gereken tedbirler mutlaka alınacaktır.’  diyerek 30 Mart yerel seçimleri kapsamında köylerde ki seçim sürecinin de güvenliği için jandarmalarının görevlendirileceğini söyledi.

 

BU İŞİ BERABER YÜRÜTECEĞİZ

Sirmen, 2009 senesinde ki yerel seçimlerde sandık başkanlarının tek başına seçim kuruluna gittiklerini hatırlatarak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde daha fazla güvenlik önlemi alınmasını istedi. Sirmen’in, ‘30 Mart yerel seçimlerden sonra bizden istediğiniz bir şey var mı?’  sorusuna cevap veren Vural, ‘Öncelikli olarak istediğimiz güvenlik açısından hep beraber bu işi sonuna kadar yürüteceğiz. Bize bu konuda yardımcı olunmasını istiyoruz’ dedi