AKP Milletvekili Aday Adayı olan Davut Coşkun Şiviloğlu ve Mustafa Soydabaş, Genç Kocaelililer Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. GKD Cafe’de gerçekleştirilen ziyarette GKD Başkanı Sedat Köse, GDK Eski Başkanı Ayhan Varol, GKD yönetiminden Filiz Kayabay ve diğer GKD üyeleri hazır bulundu. Sohbet havasında ve soru cevap şeklinde gerçekleştirilen ziyarette aday adayları ne için aday adayı olduklarını ve neden kendilerinin desteklenmesi gerektiğini anlattı. AKP’li aday adayı Davut Coşkun Şiviloğlu tek inşaat mühendisi adayı olduğunu söyledi ve ilimizde bir yerel gazetede çıkan temayül sonuçlarını da mantık dışı olarak değerlendirdi. Soydabaş ise imar konusundaki sıkıntılar ve kentsel dönüşüm konularına değindi.
 
TEK İNŞAAT MÜHENDİSİ
AKP Milletvekili Aday Adayı Davut Coşkun Şiviloğlu, “Bütünün bir parçası olmak için aday oldum. 99 depreminde gece saat 3’te deprem oldu. En uzun gecemiz. Zaman depremi unutturmaya çalışıyor ama inşaat mühendisiyiz biz unutmayız. Kentsel dönüşümün bir an önce tamamlanması depremin unutturulmaması lazım. Deprem insanı öldürmüyor. Depremden yaralanan ölen insan sayısı çok az. İnsanlar, insanların yaptığı binaların altında kalarak ölüyor. Deprem bir tabiat olayı. Biz hazırlıklı olursak bir şey olmaz. Tek inşaat mühendisiyim desteklerinizi bekliyorum” dedi.
 
SIRALAMA MANTIK DIŞI
AKP Milletvekili Aday Adayı Davut Coşkun Şiviloğlu, ilimizdeki bir gazetede çıkan temayül sonuçlarını mantık dışı değerlendirdi ve “Sıralamada asparagas bir şeyler çıkıyor. Bu bir tutanaktır altına imza alınır buradan alıp giden vekiller açtılar aynı heyet sayıp imza aldılar. Madem fotoğraf çekti biri altında imzalı niye çekmedi. Bunun inandırıcılığı böyle olur. Ben sıralama yapsam wassaptan sana atsam liste bu desem ne kadar inandırıcı olur? İsimler var altta imza yok. Biraz mantık dışı. Bu asparagas dediğim şeyde 25.yim ben teşkilattan gelen biri değilim yine de başarıdır benim öyle olsa da. Bunun handikapı olmaz, bizde bu memlekete döviz getirerek hizmet getirdik” dedi.
 
AİDİYET DUYGUSU OLMALI
Şiviloğlu’dan sonra GDK’ya ziyaret gerçekleştiren AKP Milletvekili Aday Adayı Mustafa Soydabaş, “Kendimi şöyle şanslı görüyorum. Biz taşrada olan ve sıkıntıları bizzat yaşayan kişileriz. Bu kentteki sorunları kendilerine dert edinmeyecek insanlar lazım. Eğer Ankara’ya gidersek belediye ile ilgili daha az günah işlenmesini sağlayabiliriz kanun açısından. İmar planlarında sıkıntı var. İlk bakışta eşit gözüküyor ama herkese aynı imar hakkı verilmiyor. Sana 6 bana 2 kat. Bununla ilgili hazırlıklarım var. Yaşadım çünkü böyle farklı olayları. Kente aidiyet duygusu olması lazım. Bu kent bizim” dedi.
 
HER BİNA TEHLİKELİ
Soydabaş, kendisine yöneltilen kentsel dönüşüm konusuyla ilgili Bekirdere ne zaman düzelecek sorusuna karşı, “Bizim çok çabuk kentsel dönüşüme geçmemiz lazım, kanunda çok güzel. Ufak tefek sıkıntılar var. Bazı art niyetli müteahhitler teknik rapor verince 2 ayda boşaltman lazım, bazı uyanıklar anlaşma yapıyor. Her bina şu an tehlikeli” dedi. Ayrıca GKD yönetiminin Soydabaşı desteledikleri belirtildi.