Gebze’de bulunan bazı özel hastanelerle ilgili şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. Gebze’de hizmet veren Özel Yüzyıl Hastanesi ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz aylarda Gebze Özel Yüzyıl Hastanesinde doğum yapan Safiye isimli kadın, hastanede uygulanan yanlış tedavisi nedeniyle bebeğini kaybettiğini iddia etti. Bir şikayet sitesine yazan acılı anne şunları anlattı:

''BEBEĞİMİ YANLIŞ TEDAVİ SONUCU KAYBETTİM''

"29 haftalık gebeydim, gebelikte şekerim vardı. İnsülin kullanırdım sabah, öğlen, akşam. Dahiliye doktoru A hanım doktor demeye bin şahit ister. Birden dozları yükselti ve bebeğimde her şey normalken bir anda dozları kullanınca kalbinde ritim hızlanmaya başladı, erken doğum oldu. Bebeğimi yanlış tedavi sonucu kaybettim.

''BEBEĞİMİ KAYBETMEMİN SEBEBİSİNİZ''

Size verdiğim paranın kuruşunu helal etmiyorum. Benim bebeğimi kaybetmemin sebebisiniz. Benim içimi nasıl yaktıysanız sizin de içiniz yansın. Gereken işlemleri yapacağım. Bu böyle kalmayacak ”ifadelerine yer verdi.

Bu iddiaların ardından Gebze Özel Yüzyıl Hastanesinden henüz bir açıklama gelmedi. Sağlık Bakanlığının iddialarla ilgili inceleme başlatması bekleniyor.

TÜRKKAN, SORU ÖNDERGESİ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Gebze’de bulunan özel hastanelerin acil servislerinde işlem yaptıran hastalardan yüksek rakamlarda para talep edildiği iddiaları üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması isteği ile soru önergesi vermişti.