Elektrik üretiminde ağırlıklı olarak doğalgaza bağımlı olan Türkiye’de havaların çok soğuması ile birlikte doğalgaz tüketimi artınca, elektrik arzında sıkıntı ortaya çıkmış, Enerji Bakanlığı ilimizin de aralarında bulunduğu bazı illerde programlı olarak elektrik kesintilerine başlamıştı. Yaklaşık bir haftadır ilimizde de uygulanan kısıtlamaya bağlı elektrik kesintileri büyük sıkıntı yaratmıştı.

KESİNTİ OLURSA SEDAŞ’TAN

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün dün gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Hava sıcaklığının yükselmesiyle birlikte, doğalgaza bağlı elektrik üretimi normale döndü. Bugünden itibaren TEİAŞ, elektrik kısıtlaması uygulamasına son verdi. Bundan sonra meydana gelebilecek elektrik kesintileri, TEİAŞ kaynaklı değil, dağıtım şirketi kaynaklı olacaktır.” Zeki Aygün, 28 Aralık günü Kandıra’da bir toplantı yapacaklarını, Kandıra bölgesi muhtarları ile Sedaş yetkililerini bir araya getireceklerini de söyledi.

AKMEŞE’YE GAZ GELECEK

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, hatırlanacağı gibi geçen yaz açıklama yapmış, “Akmeşe bölgesine bu kış gaz gelecek” demişti. Aygün, bu konuda verdiği sözün yerine getirilmemesi ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Maalesef, İzgaz, bu konudaki taahhüdünden daha sonra vazgeçti. Kendi dönemlerinde İzmit dışındaki hiçbir yere gaz götürmeyenler de siyaseten bunu kullanıyorlar. Ben işin peşini bırakmadım. Bu kış için Akmeşe’ye gazı yetiştiremedik. Ama girişimlerin sürüyor. Bu işi yakından takip ediyorum. En kısa zamanda Akmeşe bölgesi doğalgaz kullanacaktır.”