Başkan Soyluçiçek mesajında: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve müstesna devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde, yürekten şükran ve saygıyla yad ediyoruz.
Kurtuluş Savaşı’na liderlik eden Atatürk, başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılaplarıyla tarihin akışını değiştiren büyük liderler arasında hak ettiği yeri almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ileriyi görme yeteneği, askeri dehası, olağanüstü devlet adamlığı ve kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmesi ile büyük bir lider olduğunu tüm dünyaya ispatlamıştır.
Her 10 Kasım, Atatürk’ü Anma günü olduğu kadar, sahip olduklarımızın değerini bilerek, Cumhuriyetin erdemlerine sadakati ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusunda kararlılığımızı gösterme günüdür. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” dedi.