Yaklaşık 3 yıldır Esed zulmünün yaşandığı Suriye’ye insani yardımlar devam ediyor. Daha önce 18 yardım TIR’ı gönderen İHH Kocaeli Şubesi, bugün de içinde gıda, giyim ve ev eşyası bulunan 7 TIR’ı Suriye’ye gönderdi.

Suriye İnsani Yardım Konvoyu’nda bulunan her bir TIR’ın önünde şehitlerin isimleri yazılıydı. Ahmet Yasin, Esma Biltaci, Malcolm X, Metin Yüksel, Mavi Marmara, Doğu Türkistan ve Hocalı şehitleri isimleri yazılı TIR’ların uğurlanması için Büyükşehir Belediyesi Otoparkı’nda tören düzenlendi. Yardım TIR’larını uğurlama töreninde 17 Ağustos Camii İmamı Mehmet Çete, Kur’an okuyup dua ettirdi.

DAHA ÇOK YARDIM

AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Muzaffer Baştopçu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile AKP İl Başkanı Mahmut Civelek de yardım TIR’larını uğurlama törenine katıldı. Yola çıkacaklarla birlikte şimdiye kadar 25 insani yardım TIR’ı gönderdiklerini açıklayan İHH Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal, hayırseverlerle birlikte katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP İl Başkanı’na teşekkür etti, “Daha çok yardım yapmalıyız. Çalışmalarımız dünyada mazlum kalmayıncaya kadar devam edecek” dedi. Yeşildal, 22 Nisan’da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İzmit Atatürk Spor Salonu’nda “Yetim Dayanışma Gecesi” yapacaklarını söyledi.