İlimizdeki CHP’liler  KYÖD Sosyal tesislerinde Tahsin Tarhan’ın Büyükşehir aday adaylığı açıklama toplantısında bir araya geldiler. Bir süre önce, yerel medaya aday adayı olacağını açıklayan sanayici Tahsin Tarhan, CHP’den Kocaeli için Büyükşehir aday adayı olduğunu resmen ilan etti.  Tarhan’ın aday adaylığını açıkladığı basın toplantısına  CHP Amasya Milletvekili  Remzi Topal, İl Başkanı Yalçın Kuşkan,  aday adaylıklarını daha nce açıklayan Prof. Ali Akdemir ve Keramettin Gençtürk,  CHP’nin ilimizdeki bütün ilçelerden Başkan adayları katıldılar. Alevi Kültür Dernekleri  Genel Başkanı  Doğan demir, KYÖD Başkanı  Haşmet Belen ve çok sayıda CH’li de toplantıdaydı.

Tahsin Tarhan, programına kendisini anlatan bir slayt gösterisi ile başladı.  Daha sonra, aday adaylığı başuru dosyasını, partililerin önünde İl Başkanı Kuşkan’a teslim eden Tarhan  şunları söyledi:

“- Bugüne kadar sosyal demokrat kimliğimle  CHP’nin birçok kademesinde görev üstlendim.  Biz, halkın çocukarına gaz sıkanların saltanatına  karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu iktidarı  tarihin karanlığına gömecek bir aydınlanma hareketine her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.  Bunu başarmak için gerekli birikimve tecrübeye sahibim. “

Tarhan, Kocaeli’ye yeşil kimliğini kazandıracağını,  Kocaelispor’u tekrar canlandıracağını söyledi,  “Çarpık kentleşmeyi önlemek, Kocaeli’yi yeniden bir dünya kenti yapmak için. Kocaeli bizimdir.  Gün iktidar olma günüdür. Bu duygularla aday adayı oluyorum” dedi.