Körfez'de resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Şener Söğüt CHP adayı Tayfun Balıkçı'yı 1395 oyla geçerek belediye başkanı seçilmiş, CHP tarafı ise gelen en oy torbalarının ağzının usulüne uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların 5 bin 14 olması ancak AK Parti adayı ile Balıkçı'nın arasındaki farkın 1395 olması sebebiyle seçimin sonucunu değiştirebilir nitelikte olması ve elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle dün gece İlçe Seçim Kurulu'na Körfez'deki 401 sandığın tamamı için 3 ayrı itirazda bulunmuştu. Körfez İlçe Seçim Kurulu dün yaptığı toplantı sonucunda CHP'nin itirazını reddetmişti. CHP örgütü bu kez bugün İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

"DEMOKRASİYE ZARAR VERMEKTİR"

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, “Körfez İlçesi seçim sonuçlarına yönelik CHP tarafından yapılan itirazlar, İl Seçim Kurulu’nca ilgili mevzuat hükümlerince değerlendirilecektir.
Bu süreçte seçim kurulu kararını sükunetle beklemek yerine kurul kararını etkilemeye dönük basın açıklamaları yapmak toplumsal barışa, hukuka ve demokrasiye zarar vermektedir.
Seçim kazandıkları yerlerdeki sonuçları hukuka uygun ve demokratik bulup, kaybettikleri yerlerde seçim süreçlerinin adaletine gölge düşürecek açıklamalar yapmak en hafif tabirle demokrasi hazımsızlığıdır.
CHP yöneticilerini İl Seçim Kurulu’nu etkilemeye yönelik eylemlerden vazgeçmeye, hukuka saygılı olmaya ve tansiyonu yükselterek toplumsal huzuru bozabilecek açıklamalardan uzak durmaya, sükunetle İl Seçim Kurulu’nun hukuki kararını beklemeye davet ediyoruz.”