Tahsin Tarhan ve Gebze CHP İlçe Başkanı Sedat Tatar'ın, GTO Başkanı Nail Çiler, GTO Genel Sekreteri Mustafa Sekin ve GTO Meclis Üyeleriyle yaptığı görüşmede, Gebze'deki sanayileşmenin gelişimi ve bu gelişimin ortaya çıkardığı sorunlar üzerinde konuşuldu. Keyifli bir havada geçen sohbet süresince Tahsin Tarhan'ın esprili üslubu ve mizahi konuşması dikkat çekti.
 
Tahsin Tarhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu'na çok eleştiri yapılmaması gerektiğini söyleyerek "Biliyorsunuz Kocaeli'de havaalanımız var tüm ülkelere anında uçabiliyor, anında ihracat yapabiliyoruz. Şehir merkezinden evimize 10 dakikada metro ile gidip, istersek deniz yolunu kullanarak İzmit'ten Karamürsel'e anında geçebiliyoruz. Canınız mı sıkıldı, Karamürsel'den vapur seferleri ile Gebze'ye gelebiliyoruz ya da Darıca'dan Kadıköy'e vapurla gidebiliyoruz. Bakın işte, hava yolunda bir sıkıntımız yok, denizde de bir sıkıntımız yok, metroyu da tamamladılar. Gebze ile İzmit arası 5-10 dakika istediğimiz zaman gazetemizi okuyarak seyahat edebiliyoruz. Kara yolundan hiç bahsetmiyorum bile. Harika bir ulaşım ağımız, belediye otobüsü sistemimiz var. İstanbul'un Anadolu Yakası trafik problemini bile çözdük. Gebze'deki üniversitemizde öğrencilerimiz istedikleri zaman şehir merkezine gidiyor, bir kahve içip tekrar derslerine gidebiliyorlar. Harika bir kentte yaşıyoruz. Evet evet, Kocaeli'den Gebze'den bahsediyorum arkadaşlar." diyerek toplantıda neşeli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
 
Tarhan: Gebze halkı mutlu olacak, hakkını alacak
 
Bazı üyelerin kahkaha attıkları gözlenirken sözlerini şu şekilde açıklayan Tarhan: "Mevcut Büyükşehir Belediyesi iki dönemde bunların hepsini ve daha fazlasını yapabilecekken elimizde koskocaman bir "Sıfır" var. Osb'lerde çalışan arkadaşlarımız zaten tüm Türkiye'nin yükünü omuzlarına almışlar, mevcut Büyükşehir Belediyesi onların mutluluğu için hiçbir şey yapmıyor. Emeklilerimizin durumu ortada, gençlerimiz şehirden gidiyor. Onları geri getirecek, halkın kentine sahip çıkmasını sağlayacak, onlara umut verecek, mutluluk verecek projelere ihtiyaç var. Biz o projeler ile geliyoruz. Gebze halkı mutlu olacak. Çünkü Türkiye'ye bakan Gebze, Türkiye'ye bakan Kocaeli, hakkını alacak." diye sözlerini tamamladı.
 
GTO Başkanı Çiler: 13 Osb'de 65.000 Kişi çalışıyor
 
Tahsin Tarhan'ın ardından söz alan GTO Başkanı Çiler, sanayi bölgesindeki nitelikli eleman sıkıntısını ve ilçenin giderek artan genç nüfusunun yüksek öğrenim ihtiyacını karşılamak için mutlaka bir üniversite kurulması gerektiğini belirterek, 'Bölgedeki 13 Organize Sanayi Bölgesi'nin doluluk oranı yüzde 70'lerde; bu da yaklaşık 65.000 kişinin istihdam edildiğini bize gösteriyor. Ayrıca 39 yabancı yatırımcı ile Türkiye'deki birçok ilden daha fazla yabancı yatırımcıyı çeken Gebze, üniversiteyi hak ediyor" dedi.