Araştırmacı yazar Gebzeli Resul Orman'ın kaleme aldığı "Tarihe Yön Veren Adam Çoban Mustafa Paşa" kitabının 2000 adet basılan koleksiyonluk baskısının 1000 adeti okuyucular tarafından tükendi. 

Bölgemiz ile ilgili yaptıği tarihi çalışmalarla tanınan Araştırmacı yazar Resul Orman 60 gün önce yayına çıkarak okuyucular ile buluşan "Tarihe Yön Veren Adam Çoban Mustafa Paşa" kitabının ilk baskısının 1000 adeti okuyucu tarafından tercih edilip, okunduğunu belirtti. Pandemi sürecinde eksik tanıtım olmasına rağmen değer görmesi tarifi imkansız bir mutluluk oluşturduğunu belirtti.

Tarihe Yön Veren Adam Çoban Mustafa Paşa Kitabı Hakkında Bilgi

Osmanlı Yükselme döneminin önemli isimlerinden olan Çoban Mustafa Paşa’nın üstlendiği görevler, katıldığı savaşlar, onunla ilgili söylenen sözler ve yaptırdığı eserler hakkında biyografik alanda araştırma kitabı olan Tarihe Yön Veren Adam Çoban Mustafa Paşa kitabı Araştırmacı-Yazar Resul Orman'ın kaleminden 8 yıllık bir araştırma ve inceleme sonucunda kaleme alınmıştır.  Merhum Profesör Doktor Semavi Eyice'ye armağan olan bu eser sizi tarihin derinliklerine kaynaklar ışığında götürecektir.

Araştırmacı yazar Resul Orman Kimdir?

Resul Orman 1988 Kars- Digor doğumludur.  İlk, orta ve lise eğitim hayatını kendisinin ifadesiyle Fatihler Şehiri Gebze'de tamamlamıştır. Namık Kemal Üniversitesi mezunudur. Yurtdışı ve yurtiçi birçok araştırması bulunan Resul Orman'ın Derin Tarih, Mukadderat, Mevzu Bahis dergilerinde yazmaktadır. Batıyakası Tv'de Tarihte Yolculuk program moderatörü olan Orman, Gazete Gebze'de haftalık köşe yazarı olarak araştırmalarını devam etmektedir. "Fatihler Şehri Gebze" çalışması 2016'da Bölge araştırma envanteri adına Batıyakası adına ödüle layık görülmüş ve yine 2017'de Serhat Diyarı Sultan Alparslan Mirası Kars çalışması ödülüne sahipdir. 2018 yılında KKTC Eski Cumhurbaşkanı Doktor Derviş Eroğlu röportajı ile yılın röportaj yazısına aday gösterilmiştir. Resul Orman 2017 yılı Türk Tarih Başkanı Profesör Doktor Refik Turan tarafından araştırma ve sunumları ile gelecek vadeden yazar alanında ilk sırada gösterilmiştir.