Dilovası Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Gündem maddeleri öncesi açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Dilovamız’a değer katan yatırımlarımıza aralıksız ediyoruz. Bir yandan yatırımlarımızı gerçekleştirirken, diğer yandan da çalışma arkadaşlarımızın emeklerini almaları için gerekli artışların yapılmasını sağladık.

TAVŞANCIL VE DİLİSKELESİ’NE YENİ MÜJDELER
Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz sözlere ilave olarak birçok projeyi de hayata geçirirken, şimdi de Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in desteği ile Tavşancıl’ımıza su sporlarının geliştirilmesi için güzel bir tesisin de temelini atacağız. İhale hazırlığı yapılıyor. Yakında projenin detaylarını paylaşacağız. Diliskelesi Mahallemiz’e sosyal tesisleriyle birlikte çok amaçlı kullanılacak şekilde güzel bir kültür merkezi kazandırmak için çalışıyoruz. Bu iki projemiz için yakında detaylarını açıklayacağız.


ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Mahallelerimizde başlattığımız asfaltlama çalışmaları, park bahçe düzenlemeleri aralıksız sürüyor. Tepecik ve Köseler köy konaklarımızın yapımı sürüyor. Demirciler, Köseler ve Turgut Özal ile Kayapınar Mahalleleri’nin ortak noktasına yapılacak kapalı halı sahalarımızın yapımına başlandı. Kısa bir süre içerisinde açılışlarını yapacağız. Millet Bahçemizin yapımı bitme aşamasına geldi. İçerisinde sosyal tesisleri olan vatandaşlarımızın her kesimine hitap edebilecek spor tesisleri, oyun ve dinlenme alanları bitmek üzere, KMC Grup’un desteği ile Türkiye’de tek olacak olan "Ahmet Eren ile Huriye Eren Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve Çocuk Sevgi Evi" projemizinde hızla yapımı devam ediyor. Halkımız hizmetlerin daha fazlasını hak ediyor.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Şayir’ın açıklamalarının ardından meclis gündemine geçilerek; Tavşancıl Mahallesi yapılaşma koşulları imar planı teklifinin görüşülmesi, Diliskelesi Mahallesi 585 ada 1 Parsel 1/100 ölçekli uygulama imar planı teklifinin görüşülmesi, Tavşancıl mahallesi 381 ada 3 nolu parselde hisse takası talebi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bütçe aktarım talebi ve arsa takas talebi maddeleri görüşüldü.