TBMM Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüştü.

Yıldırım'ın Macaristan heyetinde AkParti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'da yer aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, burada Macaristan'da yaptığı açıklamada; 18 Aralık'ın Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 95. yıl dönümü olduğunu bu yüzden bugünkü ziyaretin daha anlamlı olduğunu kaydetti.

Yıldırım, Macaristan ve Türkiye'nin siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştirmeye devam ederken tarihî bağları da ihmal etmediğini kaydederek, ''NATO'da da Macaristan ile beraberiz. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunda Macaristan başından beri hep olumlu bir tutum izliyor, bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Macaristan ve Türkiye arasında son dönemde resmî ziyaretlerin sıklaştığını, 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk AB ülkesi ziyaretini ekim ayında Macaristan'a gerçekleştirdiğini anımsatan Yıldırım, ''Ben de yeni meclisin başkanı olarak yine ilk ziyaretimi AB üyesi ülkelerinden Macaristan'a gerçekleştiriyorum. Bu ziyaretler de Türkiye'nin Macaristan ilişkilerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor.'' diye konuştu.