Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak tanımladı. Biden, 24 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, "Amerikan halkı, 106 yıl önce bugün başlayan soykırımda hayatını kaybeden tüm Ermenileri onurlandırıyor" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrası Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun açıklamada bulundu.

Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun , ‘’tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımları saymakla bitmez. Ama ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'Ermeni Soykırımı' olarak tanımlaması "Siyasi açıklamadan öteye gidemez. Hukuki hiçbir temeli olmayan bu kararı şiddetle kınıyorum" ifadesini kullandı.

Dursun ‘’ Türk milletinin şanlı tarihi gurur kaynağımızdır. Tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin; soykırımları, bölücü terör örgütleriyle işbirlikçileri, dünyaya yaşattıkları zulümler ile dolu bir tarihe sahip olan ABD’nin 'Ermeni Soykırımı' olarak tanımlaması, siyasi açıklamadan öteye gidemez. Hukuki hiçbir temeli olmayan bu kararı şiddetle kınıyorum. Ermeni Soykırımını görmek isteyenler ve  ne olduğunu anlamak isteyenler,  tabyalarda kurumayan o taptaze kana baksınlar. Kokusu halen eksilmeyen barut kokusuna baksınlar. Ermeni Soykırımı dedikleri olayı idrak ederek görmek isteyenler 93 harbinde doğu Erzurum ve Kars bölgesinde yaşayanlara baksınlar’’ dedi.