Çayırova Belediye Başkan Adayı Timur Koç,  Türk Metal Sendikası  Gebze 1. Nolu Şube Başkanı Şeref Özcan’ı ziyaret etti. Daha öncede bir çok sendika ve derneği ziyaret eden Koç, bu kez Türk Metal sendikasını ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulunup, destek istedi.

CHP adayı Koç’a  İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Ali Babur ve Osman Türk ile Kadın kolları Başkanı ve Belediye meclis üyesi adayı  Türkan Kılıç, Meclis üyesi aday adayları Adem Kılıç, Kemal Çataltepe ve Hüseyin Tarakçı da eşlik etti.

Ziyarette konuşan Timur Koç, kendisinin de belediye başkanlığı öncesinde sendikacılık yaptığını, belediye başkanı olduktan sonrada işçi ve memur sendikaları ile dayanışma ve dostluk içinde çalıştığını, sendikaları çok önemsediğini, bu yüzden tüm sendikaları ziyaret ettiğini ifade etti.

Koç, “emek  yüce değerse,emeğin yaratıcılarının hakları da yücedir. Onun savunulması, onun için mücadele edilmesi de aynı derece de değerlidir. Bu bakımdan sendikalar kutsal bir görev yürütmektedir. İşçilerin sendikalarına sahip çıkması gerekir. Sermaye nasıl kendisini savunuyorsa, emekte kendisini örgütlü gücü ile savunması gerekir. Bu yüzden, işçiler sendikasızlaştırma ve yalnızlaştırma operasyonlarına karşı  mücadele etmelidir”dedi.

İşçi ve emekçilerin kendisini savunan ve kollayan siyasi akımlara destek vermesi gerektiğini de anlatan Koç, “Emekçiler CHP’ye sahip çıkmalıdır”diye çağrı yaptı.

Türk Metal Sendikası  Gebze 1. Nolu Şube Başkanı Şeref Özcan ise,  kendilerinin sadece işçiyi düşündüklerini ifade ederek, en büyük sıkıntılarının işçi sayısının artmasına  rağmen sendikalı sayısının düşmesi olduğunu ifade etti. Özcan, “Bizim siyasi görüşümüz yok. Biz emeğin ve işçinin yanındayız. İşçi hakları ve iş için her şeyi göze alırız. Ülkemizde  560 bin taşeron var.  Milyonlarca işçi var ama  toplam sendikalı işçi sayısı 700 bin civarında. İşçiler sendikalarına sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Kapılarının herkese açık olduğunu, ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getiren Özcan, koç ve CHP heyetine teşekkür etti.