Seçimlere kısa bir süre kala HDP, EMEP, TİP, TÖP, SMF ve EHP’nin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’nda liste anlaşmazlığı yaşanıyor. Kapatılma ihtimaline karşın Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile seçimlere gireceğini açıklayan HDP, tek liste formülünde ısrar ederken TİP belli bölgelerde kendi adı ve amblemi ile seçimlere girmek istiyor.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabından bir mektup yayınladı. Baş, TİP’in hangi bölge ve şehirlerde seçime girmeyeceği yönünde ilk defa net bilgiler verdi. Baş, mektubunda Kocaeli’de seçime girmeme fikirleri olduğunu belirtti. Baş şöyle dedi: ” Partimiz, iki partinin de seçime girmesi halinde milletvekili çıkarma şansının taraflar için riskli olduğu Aydın, Bursa ve İzmir’in birer bölgesi, Manisa ve Kocaeli’de seçime girmeme ve Yeşil Sol Parti’ye oy çağrısı yapma eğilimini müttefiklerine bildirmiştir”

TİP KOCAELİ’DE ADAY ÇIKARMAYACAK
Bu bilgiler ışığında Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekili seçimlerinde Kocaeli’de aday çıkarmayacağı Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceği görülüyor.