Kocaeli Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu göreve başladığı ilk günden itibaren rafa kaldırılan faili meçhul ve kayıp dosyalarını tekrar incelemeye alarak mağdur ailelerin yeniden umudu olmaya devam ediyor.  

Tipioğlu'nun göreve gelmesiyle 18 faili meçhul cinayet dosyasını aydınlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü 2005 yılında Kandıra'da öldürülen S. A cinayetinin failini de bularak 2,5 yılda 19'uncu faili meçhul cinayeti de aydınlatarak bir başarıya daha imza atmış oldu.

Kıcaeli Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yapılan açıklamada S.A'nın katilinin suçunu itiraf ettiği belirtilerek "Emniyet Müdürlüğümüzce faili meçhul cinayet olaylarının aydınlatılması yönelik olarak yapılan çalışmalarda; 09.09.2005 günü ilimiz Kandıra ilçesinde meydana gelen ve günümüze kadar faili meçhul olarak kalan S. A. isimli şahsın Kasten Öldürülmesi olayı ile ilgili 29.11.2022 günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde S. D., O.A. ve E.A. isimli şahıslar yakalanarak müdürlüğümüze intikal ettirilmiştir.Konu ile ilgili yapılan çalışma neticesinde S.D. isimli şüpheli, cinayet olayını maktül ile aralarındaki uzun yıllara dayanan husumet dolayısıyla işlediğini itiraf etmiştir. Şüpheli şahıslar tamamlanan işlemlerinin ardından 30.11.2022 günü mevcutlu olarak Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. ' ifadelerinde bulunuldu.