TOKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi üzerinde çalışıyor, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında vereceği ucuz konut müjdesini bekliyor. Peki, TOKİ Kocaeli ve ilçelerinde kaç konut yaptı, yeni dönemde kaç konut yapılacak?

TOKİ’nin yeni konut kampanyası ne zaman açıklanacak, TOKİ Kocaeli'de sosyal konutları ne zaman başlayacak, 2022 TOKİ Kocaeli başvuruları ne zaman başlayacak, TOKİ konutlarının fiyatı ne kadar, TOKİ Kocaeli’de kaç konut yapacak?

Türkiye’de uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, merakla bu soruların cevabını bekliyor.

 

 

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN? (2022)  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşlara sosyal konut müjdesi vererek Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlatacaklarını söyledi. Erdoğan, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını belirterek, dev projede şehit yakınları, gaziler, emekliler ve yeni evlenecek çiftlere kota ayrılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıntıları önümüzdeki ay, yeni Eylül ayı içinde açıklayacağını sözlerine ekledi.

TALEPLER ALINIYOR

TOKİ 81 ilde konut için illere resmi yazı gönderdi ve valiliklerden talepler alınıyor. Söz konusu resmi yazılara verilen cevaplara göre Türkiye genelinde hangi şehre kaç konut yapılacağı belirleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERE ÖNCELİK

Projede konut fiyatlarının rekor kırdığı illerde daha fazla sosyal konut yapılması planlanıyor.  Ankara, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Antalya gibi illerde daha fazla ucuz ev yapılması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; kira öder gibi ev sahibi olunacağı, ödemelerin evin içine girince başlayacağı, 240 ay vade imkanının sunulacağı ve asgari ücretli bir aileye göre şartların oluşturulacağı TOKİ’nin ucuz ev kampanyasına ilişkin “İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız.”' dedi.

TOKİ KOCAELİ’YE KAÇ KONUT YAPTI?

Peki, TOKİ Kocaeli’ye kaç konut yaptı, kaç kişi uygun fiyatlarla ev sahibi oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre;

TOKİ tarafından Kocaeli’de toplam 13 bin 176 konutu projelendirildi. 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’nde de vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Eylül ayında ayrıntıları açıklanacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bekliyor.