Çayırova Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve geçtiğimiz yıllarda ikamete açılan 62 Blok 1736 Daireden oluşan Şekerpınar Toki Konutlarında bulunan 124 Asansörün tamamı “Kırmızı” etiketli olduğu iddia edildi.Site sakinlerinin iddialarına göre, yetkili asansör kontrol firması tarafından asansörlerde yapılan detaylı kontrollerde bulunan bulguların tehlike arz ettiği belirtiliyor.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan site sakinleri, “O günden bugüne herhangi bir gelişme yok. 124 asansörde yaklaşık 2000 kalem ‘Kırmızı’ diye tabir edilen ölümcül eksiklik var. Yani ‘Tespit edilen uygunsuzluklar giderilmeden kullanılması tehlikelidir’ şeklinde raporlanmış.

Ayrıca yaklaşık 3 bin adet de ‘Sarı’ diye tabir edilen yani ‘Kabul edilebilir seviyede risk oluşturan’ eksiklik tespit edilmiştir. Yani ‘Tespit edilen hatalar bir sonraki kontrol tarihine kadar giderilmelidir’" şeklinde konuşarak konu hakkında duyarsız kalan site yönetimini eleştirdiler.Asansörlerin mevcut durumlarının risk taşıdığını dile getiren TOKİ sakinleri, “Site Yönetimi hukuksal haklarımıza saygısı olmadığı gibi canımıza da saygısı olmadığını göstermiştir.

Keza bu asansörler bu şekilde kat maliklerine kullandırılmakta ve hiçbir bilgi de verilmemektedir. Şimdiye kadar da yetkili yerel organlar tarafından hiçbir işlem yapılmamıştır. Bin bir güçlükle sahip olduğumuz dairelerimiz için yaptığımız ödemeler, yönetim giderleri ve aidatlar düşünüldüğünde burada artık enayi gibi görüldüğümüz bilinmelidir. Çünkü asansörler binalar teslim alındığından beri sürekli arızalı ve bizlerden alınan aidatlar ile şimdiye kadar 700 bin TL üzerinde asansörler için harcama yapılmıştır. Mal güvenliğimizi artık bir kenara bırakıyoruz, can güvenliğimiz için bu konun takipçisi olacağız. Can güvenliğimizin de tehdit altında olduğunu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz” dediler.