Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Suudi Arabistan tatilinin son gününde çok tartışılacak bir tweet attı. Topaca, Suudi polisinin sözünü dinlettirdiğini, kuralları istisnasız uyguladığını söyledi, Türkiye’deki uygulamanın ise tartışılabilir olduğunu belirtti

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ramazan ayında 8 günlük izne ayrılmış ve soluğu kutsal topraklarda almıştı. 8 gün boyunca Suudi Arabistan’da kutsal toprakları dolaşan Topaca, ailesiyle birlikte Mescidi Nebevi’yi ve pek çok tarihi mekanı gezerek sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaşmıştı. Ercan Topaca önceki gün kentimize dönerek görevine başladı. Topaca göreve başladı ancak, Suudi Arabistan’daki son gününde tartışılacak bir tweet attı.

KURALLARI İSTİSNASIZ UYGULAMA

Ülkemizde özellikle Gezi Parkı olaylarıyla birlikte tartışma konusu olan polisin orantısız şiddetini görmezden gelen Vali Ercan Topaca; “Suudi Polisinin etkinliği,sözünü dinletme ve kuralları istinasız uygulama yeteneği de dikkate değer.Türkiye'deki uygulama düşündürücü tabii” ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdi. Suudi polisinin sözünü dinlettiğini dile getiren ve Türkiye’deki uygulamaların düşündürücü olduğunu belirterek Türk polisinin söz dinletme konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden Vali Ercan Topaca’nın bu sözleri çok tartışılacak gibi duruyor.

 

27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bilindiği gibi sadece 2013 Mayıs ile 2014 Mayıs ayları arasında failinin polis olduğu iddia edilen Elif Çarmık, Ayhan Yılmaz, Uğur Kurt, Mehmet İstif, Hakkı Orhan, Cafer Turgut, Vedat Sabuncu, Berkin Elvan, BemalTokçu, Veysel İşbilir, Reşit İşbilir, Ayşe Uğur, Ayşe Kanat, Veysel Albayrak, Zeliha Meral, Ayten Sönmez, Bayram Sönmez, İsmail Dere, Ahmet Atakan, Sinan Saltıkalp, Ali Çelebi, Ali İsmail Korkmaz, Tuğrul Cimli, Ethem Sarısülük, İrfan Tuna, Abdullah Cömert, Muhammet Öyke ve Vezir Uluğ hayatını kaybetmişti.

Uğur Enç

Odatv.com