Kocaeli’de tüm siyasi partiler içerisinde AK Parti, 2’inci sıraya mevcut vekillerden Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli’nin tek kadın milletvekili olarak mecliste yerini aldı.

Kocaeli'de MHP ikinci sırasında Yudum Kaşıkçı’yı aday gösterirken, CHP ve İYİ Parti’nin ise ilk üç sırasında kadın aday gösterilmedi.

28. Dönem milletvekili genel seçimi Kocaeli'nde kadınının siyaset içinde temsil edilmesini Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli’nin tek kadın milletvekili olarak mecliste yerini aldı.

 

AK PARTİ KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

SADETTİN HÜLAGÜ
RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU
VEYSAL TİPİOĞLU
MEHMET AKİF YILMAZ
CEMİL YAMAN
SAMİ ÇAKIR

CHP KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

MÜHİP KANKO
HARUN ÖZGÜR YILDIZLI
HASAN BİTMEZ
NAİL ÇİLER

İYİ KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

LÜTFÜ TÜRKKAN

MHP KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

SAFFET SANCAKLI

YEŞİL SOL KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU

YRP KOCAELİ KAZANAN MİLLETVEKİLLERİ

MEHMET AŞILA

 

 

Radiye Sezer KATIRCIOĞLU kimdir?

1965’te Malatya’da doğdu. İzmit Atatürk ilkokulu, Mimar Sinan Ortaokulu ve İzmit Kız Meslek Lisesini bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Anabilim Dalı’nda “Terör Amaçlı Kullanılan Çocuklar- PKK Analizi” başlıklı yüksek tezini yazım aşamasındadır.

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezinde Sosyal ve Kültürel Projeler Birim Yöneticiliği görevinde bulundu. AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları 1.Olağan Kongresinde AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti 1. ve 2. Olağan Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde MKYK Üyesi olarak görev aldı. Sivil Toplum Kuruluşları ve Aileden Sorumlu Komisyon Başkanlığı yaptı. (2005-2007).

AK Parti 3. Olağan Genel Merkez Kadın Kolları Kongresinde MKYK Üyeliğine seçilip, Halkla İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu. (2012-2015). 2016 yılında AK PARTİ 2. Olağanüstü Büyük Kongresi ile MKYK Üyesi olarak görev aldı. 26. Dönem TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı görevini ifa etti. 27. Dönem Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

27.Dönem TBMM, Down Sendromu ve Otizm ve Diğer Gelişim Bozuklukların Yaygınlığı ve Ailelerinin Sorunlarının Tespitine Yönelik Araştırma Komisyonu Başkan Vekili olarak görev aldı. Sayın Emine Erdoğan'ın Himayesinde olan "ATA TOHUM "ve "SIFIR ATIK" projelerini Kocaeli'nde uygulamaktadır. Yayımlanmış makale ve uygulanmış çalışmaları vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı “Usta Öğretici” ebru sanatçısı olup uzun yıllar eğitici olarak çalıştı. İki dönemdir (26 ve 27. Dönem) AK Parti Kocaeli Milletvekili olarak görevini sürdürmektedir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Katırcıoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.