Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde Dilovası Çerkeşli’ye yapılması planlanan tır parkıyla ilgili söz alan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, CHP’lilerin hak sahiplerinden yerleri satın aldığını söylemişti.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in cevabına karşı CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan'dan açıklama geldi.

CHP Dilovası İlçe Başkanı Servet Turan açıklamasında, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şair, Büyükşehir meclis toplantısında yine yapacağını yapmış sözleriyle yüklendi.

''HEPSİ AK PARTİLİ''

Turan ''Dilovası Çerkeşli yol üzerinde bulunan 2B ve orman alanların Cumhuriyet Halk Partili yöneticiler ve üyeleri tarafından kullanıldığını söylemiş ve tutanaklar tutup baş edemediklerini Büyükşehir Belediye başkanı ve meclis üyelerine dert yanmış.
Sormak isterim sevgili başkanım o bölgenin tamamında yaklaşık 600 dönüm bir alan var kaç tane Cumhuriyet Halk Partili yönetici var? veya şöyle soralım arazinin tamamında ne kadar AK Partili yöneticiniz üyeleriniz veya göz yumduklarınız var.
Doğru cevap hepsi AK Partili..!

''GELİN KONUYU BİRAZDA BENDEN DİNLEYİN''

Yıllardır Dilovası’nın en büyük sorunlarından biri olan Kamyoncular ve nakliyeciler Garajın olmadığı doğru. Dilovası’da yaklaşık 2000 araç liman ve organizelere hizmet vermektedir. Maalesef araçlarımızı mahalle aralarına ve caddelere park etmek zorunda kalıyoruz. Bu arada bende yaklaşık 30 yıldır Dilovası'nda nakliyecilik yapmaktayım aynı sorunları sürekli yaşamış her seferinde kaymakamlık, ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye başkanlarının toplantılarına katılmış ve taleplerde bulunmuşum. Konuya vakıfım gelin konuyu birazda benden dinleyin.


2009 yılından bugüne kadar 3 dönemdir Büyükşehir ve ilçe belediyesi ak partinin elinde her seçim projelerinde muhakkak Kamyoncular Garajı bulunmaktadır, ama maalesef bir türlü gerçekleştiremediler. Çerkeşli mahallemize çıkan yol üzerinde bulunan
2B arazinin 2013 yılında çıkarılan kanun çerçevesinde bu alan orman alanı dışına çıkarılıp önce hazineye ardından TOKİ’ye devreden dönemin Belediye başkanı Cemil Yaman mevcut alanın üzerine Garaj sözü vermişti. Mevcut alan üzerinde hak sahipleri olduğundan dolayı proje gerçekleşemedi. Nakliyecilere verilen sözlerden dolayı o dönem orman arazisinde yaklaşık 15 dönümlük bir alana Garaj için çalışmalar başladı. Ama maalesef bitmeden seçim kapıyı çalmış oldu. Dilovası'nda seçilen AK Partinin ikinci dönem belediye başkanı Ali Toltar aynı şekilde seçim projelerinde olan Garaj projesini hayata geçiremedi.

''154 NOLU KOOPERATİFE VERMEKLE YETİNDİ''

Sadece bir önceki belediye başkanı tarafından düzeltilen 15 dönümlük orman arazisinin Dilovasında oturan hizmet veren 154 nolu Kooperatife vermekle yetindi. AK Partinin üçüncü dönemi hükümet, Büyükşehir ve ilçe belediyesi yine AK Parti'de ve yine seçim projelerinde lojistik köy ve Garaj projeleri havada uçuyordu.

HAMZA ŞAYİR, DÖKÜM SAHASI GİBİ DOLDURARAK DÜZELTMEYE BAŞLADI

Mevcut başkanımız Sayın Hamza Şair ilk iş olarak TOKİ’den yaklaşık 40 dönüm bir araziyi 2 yıllığına kiralamak oldu 40 dönümlük alanı döküm sahasıymış gibi doldurarak düzeltmeye başladı. Ama maalesef kiraladığı yerin hem hak sahipleri vardı. Hem de kirasını ödeyemedi için ikinci yılın sonunda TOKİ hak sahiplerinin bazılarına belediye başkanlığından alınan izinle tapularını vermeye başladı. Mevcut alan içerisinde belediyeden izin alamayıp tapusunu alamayan sadece iki nakliyeci arkadaşımız var.
Ve halen aynı bölge içerisinde orman vasfını yitirmemiş olan alanlarda kimlere ve niçin kimin izniyle Garaj yapıldığınıda sormak isterim.

''DİLOVASI İÇİN HİZMET YAPMAYA DAVET EDİYORUZ''

Şimdi sormak istedim sevgili başkan bütün imkanlar elindeyken onca arazi satılırken belediye Başkanlığı’na milyonlarca para akışı varken garaj konusunu niye bugüne kadar bıraktınız. Yine sormak isterim hak sahipleri ile anlaşsaydınız. Dilovası'na böyle güzel bir projeyi kazandırmış olsaydınız size kim karşı çıkabilirdiki. Seçim sürecinde bazı sözleri verip beş yıl boyunca unutan sevgili belediye başkanları artık Dilovası için hizmet yapmaya davet ediyoruz sizleri. Mühür elinizde, sultan sizsiniz. Elinizi tutan yok.
Birilerini suçlamak yerine veya birilerine dert yanmak yerine halka vatandaşına hizmet etmek daha güzel olmaz mı'' dedi.